Zalando SE perustettiin vuonna 2008 Berliinissä, Saksassa. Sen perustivat David Schneider ja Robert Gentz. Yhtiö on kasvanut nopeasti ja laajentunut ympäri Eurooppaa, ja sillä on yli 51 miljoonaa aktiivista käyttäjää 25 eri Euroopan markkina-alueella.

Toiminta ja Tuotteet

Zalando toimii online-muodin ja elämäntyylin alustana. Se tarjoaa laajan valikoiman kenkiä, vaatteita, asusteita ja kauneustuotteita. Zalandon valikoima kattaa yli 7 000 merkkiä, ja se tarjoaa ilmaisen toimituksen ja palautuksen sekä erilaisia maksuvaihtoehtoja. Yhtiö on myös laajentanut toimintaansa fyysisiin myymälöihin ja tarjoaa tuotteitaan Lounge by Zalandon kautta.

Geografinen Läsnäolo

Zalandon toiminta kattaa useita maita, kuten Saksan, Itävallan, Sveitsin, Ranskan, Belgian, Alankomaat, Italian, Espanjan, Puolan, Ruotsin, Tanskan, Suomen, Norjan, Viron, Slovenian, Irlannin, Luxemburgin, Tšekin, Slovakian, Kroatian, Yhdistyneen kuningaskunnan, Liettuan, Latvian, Unkarin ja Romanian.

Pörssilistaus

Zalando SE on listattu XETRA-pörssissä, ja sen kaupankäynnin symboli on ZAL.DE.

Yrityksen Kehitys ja Laajentuminen

Zalando on laajentunut vuosien varrella ostamalla muita yrityksiä, kuten Kickz:n, joka on erikoistunut koripallokenkiin, ja laajentanut toimintaansa kauneudenhoitoon Saksassa, Puolassa ja Itävallassa. Yhtiö on myös laajentanut yhteistyötään fyysisten vähittäismyyjien kanssa Saksassa ja avannut kauneuskonseptiliikkeen Berliinissä. Vuonna 2021 Zalando ilmoitti antavansa kaikille työntekijöilleen ylimääräiset viisi vapaapäivää elokuussa tunnustaakseen heidän työnsä koronaviruspandemian aikana. Lisäksi vuonna 2021 Zalando tuli osaksi DAX-indeksiä, joka laajeni 40 yritykseen.

Taloudelliset Tiedot

Zalando aloitti toimintansa tappiollisena, mutta onnistui kääntämään tilanteen voitolliseksi vuodesta 2014 lähtien. Yhtiö on keskittynyt kustannusten hallintaan ja laajentanut toimintaansa uusille markkinoille, mikä on edesauttanut sen kasvua ja kannattavuutta.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment