Wetteri Oyj on pitkän linjan toimija Suomen autokauppamarkkinoilla, joka on vuosikymmenten aikana vakiinnuttanut asemansa alansa kärjessä. Vuonna 1960 perustettu yritys on kasvanut monimerkkiketjuksi, joka tarjoaa kattavia palveluita niin uusien kuin käytettyjen autojen kaupassa, huolloissa ja korjauksissa. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Wetterin historiaan, toimintaan ja sen pörssilistaukseen, tarjoten kattavan katsauksen yhtiön nykytilaan ja sen osakkeiden suorituskykyyn markkinoilla.

Perustamistiedot ja Sijainti

Wetteri perustettiin vuonna 1960 ja se on yksi Suomen neljästä suurimmasta yksityisestä autoliikkeestä. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Oulussa, ja yritys työllistää noin 600 ammattilaista 25 toimipisteessä ympäri Suomen​​.

Toiminta ja Palvelut

Wetteri on monimerkkiliike, jonka kilpailuetu perustuu laajaan, korkealaatuisten myynti- ja huoltomerkkien valikoimaan Suomessa. Yrityksen liiketoimintamalli kattaa koko ajoneuvokaupan arvoketjun: monimerkkiedustuksen uusissa henkilö- ja hyötyajoneuvoissa, varaosat, huolto- ja korjaustoiminnot sekä käytettyjen autojen kaupan.

Lisäksi yritys myy ja huoltaa raskaita ajoneuvoja, kuten sähkörekkoja ja kuorma-autoja, ja sillä on pitkäaikaisia huoltosopimuksia raskaan kaluston asiakkaiden kanssa.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Wetteri Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä symbolilla WETTERI. Osakkeen hinta oli 0,5100 euroa päätöshetkellä, ja päivän aikana se vaihteli 0,5000 ja 0,5140 euron välillä. Vuoden aikana osakkeen hinta on liikkunut 0,4300 ja 0,8200 euron välillä. Yrityksen markkina-arvo on 71,851 miljoonaa euroa.

Viimeisimmän 12 kuukauden tulos per osake (EPS) oli -0,0300 euroa. Yrityksellä ei ole ilmoitettu tulevaa osinkoa, ja sen viimeisin ex-osinkopäivä oli 8. toukokuuta 2014. Osakkeen 12 kuukauden tavoitehinta on asetettu 0,60 euroon

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment