Wärtsilä perustettiin vuonna 1834, kun Karjalan läänin kuvernööri hyväksyi sahan rakentamisen Tohmajärven kunnassa sijaitsevalle koskelle.

Myöhemmin saha siirtyi N. L. Arppen omistukseen. Yrityksen juuret ulottuvat yli 180 vuoden taakse, ja se on ollut pitkään insinööritieteiden innovaation eturintamassa​​​​.

Toimipaikka ja Toimiala

Wärtsilä Oyj Abp, joka tunnetaan kansainvälisesti nimellä Wärtsilä Corporation, on suomalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä, Suomessa. Yhtiö valmistaa ja huoltaa voimanlähteitä sekä muita laitteita meri- ja energiamarkkinoille​​.

Liiketoiminta ja Tuotteet

Wärtsilän toiminta jakautuu kolmeen pääsegmenttiin: voimalaitokset, laivojen voima ja palvelut. Voimalaitossegmentti tarjoaa monipolttoaineratkaisuja voiman tuotantoon. Yhtiö on tunnettu osaamisestaan meri- ja energiamarkkinoilla, tarjoten innovatiivisia teknologioita ja ratkaisuja näille aloille​​.

Pörssitiedot ja Osakkeet

Wärtsilä on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2017 Wärtsilän liikevaihto oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö työllisti noin 18 000 työntekijää. Yhtiöllä on toimintaa yli 200 paikassa yli 80 maassa maailmanlaajuisesti, mikä korostaa sen kansainvälistä asemaa ja vaikutusta​​.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan katsauksen Wärtsilän historiasta, toimipaikasta, liiketoiminnasta ja tuotteista sekä osakemarkkinoista. Wärtsilä on merkittävä toimija insinööritieteiden ja teknologian alalla, ja sen osakkeet ovat keskeinen osa Nasdaq Helsingin pörssiä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment