Bitcoinin kurssi on noussut huomattavasti, saavuttaen uuden ennätyksen: 69 170 dollaria ja samalla lähes 1,35 biljoonan dollarin markkina-arvon. Tämä ylittää Bitcoinin edellisen huipun, 68 789 dollaria, joka saavutettiin vuoden 2021 marraskuussa. Uuteen ennätykseen on kiivetty jopa ennen kovasti odotettua Bitcoin Halving -tapahtumaa, jossa kryptovaluutan arvuutellaan saavuttavan ennennäkemättömiä korkeuksia.

Nouseeko Bitcoin lisää? Onko nyt hyvä hetki ostaa Bitcoinia? Entä kuinka sen ostaminen helpoiten onnistuu? Tässä artikkelissa pureudumme muun muassa näihin, varmasti monen sijoittajan mielessä juuri nyt polttaviin kysymyksiin. 

Hinta nousi ja sijoittajat innostuivat

Kuten arvata saattaa, Bitcoinin Fear and Greed -indeksi on tällä hetkellä äärimmäisen ahneuden alueella. Tämä uudelleen nousu myös viittaa siihen, että sijoittajat jatkavat luottamista Bitcoinin pitkän aikavälin potentiaaliin ja ovat valmiita sijoittamaan entistäkin enemmän pääomaa kryptovaluuttaan. 

Mikäli sinun kiinnostuksesi Bitcoiniin on nostanut päätään viime aikojen uutisten nojalla ja sen ostaminen tuntuu juuri nyt ajankohtaiselta, Techopedia kertoo miten Bitcoinin ostaminen käy helposti, nopeasti ja turvallisesti. 

Mistä hinnan nousu johtuu?

Viimeaikainen Bitcoinin hinnan nousu voidaan liittää merkittävään ostotoimintaan, joka alkoi uusien Yhdysvalloissa sijaitsevien spot-Bitcoin-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) käyttöönoton myötä. Nämä ETF:t ovat saaneet huomattavaa huomiota ja sijoituksia, mikä on johtanut Bitcoinin kysynnän voimakkaaseen kasvuun.

Kun ETF:t lanseerattiin tammikuussa, Bitcoinin hinta oli noin 45 000 dollaria. Aluksi hinta laski hieman, niin kutsutun “Sell The News” -eventin myötä, noin 39 000 dollarin tasolle. Tämä hinnan lasku oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Bitcoin nousi nopeasti ja ylitti 50 000 dollarin rajan helmikuun puolivälissä. Muutaman viikon konsolidoitumisen jälkeen 51 000 dollarin tasolla, Bitcoinin hinta alkoi jälleen nousta kuukauden lopussa ja on sen jälkeen saavuttanut uuden ennätyksen 69 000 dollaria. 

Härkäjuoksu vai härkäansa?

Onko Bitcoinin hinnan nousu ja sen uusi kaikkien aikojen huippu kahden vuoden jälkeen merkki härkäjuoksusta vai härkäansasta? Asiantuntijoiden mukaan sijoittajien tulisi käydä kauppaa varovaisesti aikana, jolloin markkinoilla on ristiriitaisia näkemyksiä siitä, liukastuuko kryptovaluuttakauppa härkäansaan vai nouseeko Bitcoin entistäkin korkeammalle.

Kryptovaluuttamarkkinat suoriutuvat tällä hetkellä erittäin hyvin, mutta sijoittajien on oltava varovaisia, sillä nopea volatiliteetti voi johtaa rahan haihtumiseen yhtä nopeasti kuin se oli lisääntymässäkin.

BTC:n hinta oli yli 57 000 dollaria viimeksi vuonna 2021. Tällöin hinta saavutti huippunsa, mutta kolikko kääntyi pian pitkäksi karhumarkkinaksi. Vuoden 2022 alussa hinta tippui 32 987 dollariin, mikä on lähes 42%:n lasku. Nykyinen markkina näyttää joitakin sävyjä samankaltaisuuksista, joten on syytä pysyä valppaana.

Yhteenveto

Viimeaikainen hintojen nousu ja ennätys liittyy uusien Yhdysvalloissa sijaitsevien spot-Bitcoin-pörssinoteerattujen rahastojen (ETF) käyttöönottoon, mikä on kasvattanut Bitcoinin kysyntää merkittävästi. Tämä on avannut laajasti ovia sijoittajille hypätä BTC-junaan, ajaen hintoja ja kysyntää entistä korkeammalle. Uuden ennätyksen saavuttaminen on tapahtunut jopa ennen odotettua Bitcoin Halving -tapahtumaa, mikä herättää kysymyksiä tulevista markkinasuuntauksista.

Vaikka Bitcoinin hinnan nousu antaa merkkejä sijoittajien kasvavasta luottamuksesta, on tärkeää huomioida mahdolliset riskit. Tämä voi olla hyvä tilaisuus sijoittajille hyödyntää Bitcoinin kurssin nousua, mutta vain äärimmäisen varovaisesti. Kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin ennalta-arvaamattomia ja historia todistaa, että BTC on äärimmäisen volatiili. 

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment