Uponorin juuret ulottuvat 1620-luvulle, mutta nykyinen yritys perustettiin vuonna 1918 Aukusti Asko-Avoniuksesta Lahdessa, Suomessa. Alun perin puusepänverstaana perustettu yritys kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi huonekalujen toimittajaksi. 1960-luvulla Uponor laajensi toimintaansa muoviteollisuuteen ja valmisti ensimmäiset muoviputkensa vuonna 1965​​​​.

Pääkonttori ja Toiminta

Uponorin pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yritys on listattu Nasdaq Helsingissä. Uponor kuuluu Georg Fischer -konserniin, jonka pääkonttori on Schaffhausenissa, Sveitsissä​​.

Liiketoiminta ja Tuotteet

Uponor Oyj tarjoaa juomaveden, säteilevän lämmityksen ja viilennysjärjestelmien ratkaisuja. Yritys tarjoaa putkistojärjestelmiä sekä sisäilman hallintaratkaisuja, mukaan lukien viemärivesi- ja jätevesikäsittelyjärjestelmiä.

Uponor palvelee rakennusmarkkinoita, mukaan lukien asuin-, kaupalliset, teolliset ja siviilirakennuskohteet​​.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan yleiskatsauksen Uponorin historiasta, pääkonttorin sijainnista, liiketoiminnasta ja tuotteista sekä osakemarkkinoista. Uponor on kehittynyt merkittäväksi toimijaksi vesihuollon ja lämmitysjärjestelmien alalla, ja sen Uponor osakkeet ovat keskeinen osa Nasdaq Helsingin pörssiä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment