Esimerkiksi Talvivaaran kaivoksesta ja Sotkamossa sijaitsevasta metallitehtaasta tunnettu Terrafame on suomalainen yritys, jonka pääpaino on kaivosteollisuudessa. Yrityksestä on hyvä tietää myös se, että Suomen valtiolla on osansa yrityksessä. Terrafame osake on ollut erittäin vaihteleva puheenaihe vuosien kuluessa yrityksen menestymisen ja ongelmien takia. Lue tämä artikkeli ja opi lisää Terrafame Oy:stä.

Yrityksen historia

Terrafame on uudempi yritys, joka on perustettu vasta 2015. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sen toiminta olisi vasta alkanut. Päinvastoin. Terrafame osti heti perustamisvuonnaan Talvivaaran, joka jäi jälkeen konkurssipesäksi todetulta Talvivaara Sotkamo Oy:ltä. Kyseisellä alueella kaivostoimintaa on ylläpitänyt useampi eri yritys kuluneiden vuosikymmenten aikana vuodesta 1977 lähtien.

Yrityksen liikevaihto on ollut erittäin korkea eli useita satoja miljoonia sen koko olemassa olon ajan. Esimerkiksi vuonna 2018 liikevaihto oli 325,8 miljoonaa euroa. Myös työntekijöitä yrityksellä on useita satoja. 

Terrafamen sijainti

Terrafame on suomalainen yritys, joka tunnetaan ehkäpä parhaiten Sotkamossa sijaitsevasta Talvivaaran kaivoksesta. Heidän yrityksensä on rekisteröity osoitteeseen lähellä kaivosta Tuhkakylä nimisessä paikassa. 

Pörssinoteeraus

On tärkeää tietää, että 67,1% Terrafamesta on Suomen malminjalostus Oy:n hallussa ja tätä kautta Suomen valtion omistuksessa (tieto vuodelta 2021). Toisiksi suurin osakkeenomistaja on Galena-rahastot 31,1& osuudella ja kolmanneksi suurin Sampo Oyj 1,8% osuudella. 

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment