Telia Company AB on ruotsalainen monikansallinen telekommunikaatioyritys, joka toimii matkapuhelinoperaattorina ja tarjoaa viestintäpalveluita. Se on läsnä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tässä artikkelissa tarkastellaan Telian perustamista, sijaintia, toimintaa ja osakkeen kaupankäyntiä pörssissä.

Perustaminen ja Sijainti

Telia Company perustettiin vuonna 2003 ja sen pääkonttori sijaitsee Solnassa, Tukholmassa, Ruotsissa​​. Yhtiö tarjoaa monipuolisia telekommunikaatiopalveluita sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa.

Toiminta ja Palvelut

Telia tarjoaa verkko- ja telekommunikaatiopalveluita, kuten mobiiliääni- ja dataliikennepalveluita, mobiililaajakaistaa, tietoturvaa, televisio- ja suoratoistopalveluita, media-mainontaa, M2M-ratkaisuja, tukkukaupan kansainvälisiä kantajapalveluita, kotiviestintää, pilvipalveluita ja ICT-palveluita​​. Telia on tunnettu myös viestinnän, teknologian, tiedon ja viihteen tuotteiden ja palveluiden tarjoajana liike- ja yksityisasiakkaille sekä organisaatioille​​. Lisäksi se omistaa TV4 Media -ryhmän, joka sisältää TV4:n Ruotsissa, MTV Oy:n Suomessa ja C More Entertainment -yhtiön.

Osakkeen Kaupankäynti

Telia Companyn osake on listattu Nasdaq Tukholman pörssissä, ja sen osaketunnus on TELIA​​. Telia on julkinen yhtiö, jonka osakkeet ovat laajalti saatavilla sijoittajille.

Telia edustaa vakaata ja kokenutta toimijaa Pohjoismaiden ja Baltian telekommunikaatioalalla, tarjoten laajan valikoiman nykyaikaisia viestintäpalveluita.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment