Telefónica S.A., alun perin nimeltään Compañía Telefónica Nacional de España (CTNE), perustettiin Madridissa, Espanjassa 19. huhtikuuta 1924. Alun perin valtion ohjaama julkinen yhtiö, joka hallitsi Espanjan televiestintäalaa, Telefónica yksityistettiin vuonna 1997 ja se muuttui Telefónica S.A.:ksi seuraavana vuonna, kun Espanjassa perustelekommunikaatio vapautettiin. Vuoteen 2001 mennessä Telefónica oli johtava televiestintäyhtiö espanjan- ja portugalinkielisillä alueilla maailmassa.

Toiminta ja Tuotteet

Telefónica on monikansallinen telekommunikaatioyhtiö, joka tarjoaa laajan valikoiman viestintä-, tiedon- ja viihderatkaisuja. Sen toiminta kattaa kiinteän telekommunikaation, matkaviestinnän, internet-sisällön ja -palvelut, audiovisuaalisen median sisällön sekä erilaiset muut telekommunikaatioon ja sähköiseen kaupankäyntiin liittyvät palvelut. Yhtiö toimii useissa maissa, kuten Espanjassa, Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, Saksassa, Brasiliassa ja muissa Latinalaisen Amerikan maissa kuten Kolumbiassa, Meksikossa, Argentiinassa ja Chilessä.

Pörssilistautuminen ja Osaketiedot

Telefónica on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE), ja sen osaketunnus on TEF. Yhtiön osakekurssi oli 3.9550 dollaria viimeisimmän kaupankäyntipäivän päätteeksi, ja sen 52 viikon hintahaarukka oli 3.3800 – 4.5300 dollaria. Telefónican markkina-arvo on 22.936 miljardia dollaria, ja sen osingon tuottoaste on 8.27%. Yhtiön PE-suhde on 14.12 ja osakekohtainen tulos (EPS) 0.2800 dollaria​​​​.

Telefónica on keskeinen toimija maailmanlaajuisilla telekommunikaatiomarkkinoilla, joka on laajentanut merkittävästi toimintaansa Espanjasta moniin muihin maailman osiin. Sen laaja tuote- ja palveluvalikoima sekä sen asema tärkeänä viestintäpalvelujen tarjoajana tekevät siitä merkittävän toimijan televiestintäalalla. Sijoittajille Telefónica tarjoaa tilaisuuden sijoittaa yhtiöön, jolla on pitkä historia ja vakiintunut asema televiestintäalalla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment