1993 perustettu Tele2 on tunnettu puhelinoperaattori Suomen lähivaltioissa Ruotsissa, Latviassa, Liettuassa Venäjällä ja Virossa, mutta lisäksi heillä on ollut toimintaa muualla Euroopassa. Kansainvälinen yritys on alkujaan Ruotsista. He tarjoavat tällä hetkellä palveluita niin kuluttajille kuin lisenssejä muille operaattoreillekin.

Tele2-yrityksen historia ja nykyhetki

Tällä yrityksellä on pitkä kansainvälinen historia. Vaikka Tele2:n brändillä yritys alkoi toimia vuonna 1993, alkaa tarina jo ennen tätä kaapeli-TV:n ja muiden kommunikaatiomuotojen parissa. Vuosi 1993 oli tärkeä yritykselle kokonaisuudessaan, koska he alkoivat tarjota kansainvälisiä puheluita Ruotsissa. Pikkuhiljaa Tele2 on laajentunut, hankkinut muiden alojen yrityksiä ja muuttanut toimintamuotojaan. Tällä hetkellä yrityksen markkina-arvo on 56,8 miljardia ja työntekijöitä heillä on noin 4 400.

Tällä hetkellä heille tärkeää on ympäristö. Tele2 nimettiin vuonna 2023 Financial Timesin mukaan Euroopan ympäristö johtajiksi.

Tele2 pörssinoteeraus

Tele2 osake on helppo valinta, koska Tele2 AB on julkisesti vaihdettava yritys Nasdaq Stockholmin kautta. Osaikkeita löytyy tyyppiä A ja B nimillä TEL2 A ja TEL2 B.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment