Supercell on useista maailmanlaajuisesti tunnetuista peleistä, kuten Hay Day ja Clash of Clans, tunnettu pelialan yritys Suomesta. Yritys sijaitsee Helsingissä, mutta lisäksi heillä on toimistoja Kiinan Shanghaissa, Etelä-Korean Soulissa ja Amerikan San Franciscossa. Harva suomalainen ei ole pelannut jotakin Supercellin supersuosituista peleistä.

Supercellin historia ja nykypäivä

Jos etsit suomalaista yritystä, joka on todellinen menestystarina, Supercell on todellakin mielenkiintoinen tapaus. Supercell osake kiinnostaa siispä monia.

Supercellin perustivat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja vuonna 2010. Heillä oli jo vankka kokemus kansainväliseksi laajentuneen pelialan yrityksen johtamisesta Sumea-yrityksen kautta. Erityisesti pelaajien suosioon yritys nousi vuonna 2012 julkaistulla Hay Day -maatalipelillä sekä myöhemmin samana vuonna julkaistulla Clash of Clans -pelillä. Mobiilipelit keräsivät paljon suosiota.

Nykyään kiinalainen teknologiayritys Tencent omistaa suuren osan yrityksestä, mutta Supercell jatkaa silti toimintaansa pääosin Suomessa. Heillä on lähes 500 työntekijää neljässä eri toimipisteessä ja 5 pelattavissa olevaa peliä.

Supercell pörssinoteeraus

Supercell Oy on suomalainen osakeyhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli yli 1,75 miljardia euroa ja tulos yli 451 miljoonaa euroa. Supercell ei ole pörssissä, mutta siitä suuren osan omistava kiinalainen Tencent on.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment