Stora Enso on yksi maailman johtavista metsäteollisuusyrityksistä, jonka juuret ulottuvat vuosisatojen taakse. Yhtiö tuottaa ja markkinoi uusiutuvia ratkaisuja pakkaus-, biomateriaali-, puurakentamis- ja paperiteollisuuden aloille. Tässä artikkelissa tarkastelemme Stora Enson historiaa, sijaintia, toimintaa ja osakkeen kaupankäyntiä pörssissä.

Historia ja Perustaminen

Stora Enso syntyi vuonna 1998, kun ruotsalainen kaivos- ja metsäteollisuusyritys Stora yhdistyi suomalaisen metsäteollisuusyritys Enso Oyj:n kanssa. Storan historia ulottuu kuitenkin paljon kauemmas, sillä sen juuret voidaan jäljittää aina vuoteen 1288, jolloin ensimmäinen osake myönnettiin Ruotsin Stora Kopparbergin (Falunin kaivos) kaivosyhtiölle​​.

Sijainti ja Toiminta

Stora Enson pääkonttori sijaitsee Helsingissä, Suomessa, osoitteessa Salmisaarenaukio 2​​. Yritys on merkittävä toimija Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, jossa se tarjoaa monipuolisia tuotteita ja palveluita metsäteollisuuden eri sektoreilla​​.

Tuotteet ja Palvelut

Stora Enso valmistaa sellua, paperia ja muita metsäteollisuuden tuotteita. Sen tuotevalikoimaan kuuluvat uusiutuvat ratkaisut pakkausten, biomateriaalien, puurakentamisen ja paperin aloilla. Yhtiö keskittyy kestävän kehityksen mukaisiin tuotteisiin ja pyrkii edistämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja teollisuudessaan.

Osakkeen Kaupankäynti

Stora Enson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin ja Nasdaq Tukholman pörsseissä. Osakkeiden kaupankäyntitunnukset ovat STEAV ja STERV Helsingissä sekä STE A ja STE R Tukholmassa. Lisäksi yhtiön osakkeita käydään kauppaa Yhdysvalloissa​​.

Stora Enson liikevaihto vuonna 2022 oli noin 11,7 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 21 000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Se on yksi suurimmista yksityisistä metsänomistajista maailmassa ja tunnetaan johtavana toimijana globaalissa bioekonomiassa.

Stora Enso edustaa metsäteollisuuden perinnettä ja innovaatiota, tarjoten kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin ja edistäen kiertotaloutta.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment