Stockmann tunnetaan parhaiten tavarataloistaan Suomessa. Konsernin toiminta jaetaan kuitenkin kolmeen pääosaan, joita ovat Stockmann Retail, Real Estate ja Lindex. Helsinkiläinen yritys toimii nykyään jopa 18 eri maassa, joten mistään pienestä suomalaisyrityksestä ei ole kyse. Heidän toimintansa keskittyy vähittäiskauppaan erityisesti myymälöiden ja tavaratalojen, kuten Lindex-vaatekaupat ja Stockmann-tavaratalot, kautta.

Stockmannin historia

1862 vuonna Helsingistä alkunsa saaneella yrityksellä on pitkät juuret. Yrityksen perusti Lübekistä Suomeen muuttanut Heinrich Georg Franz Stockmann. Hän piti alkuun Helsingissä Nuutajärven lasikauppaa, mutta avasi sitten 80-luvulla ensimmäisen Stockmann-tavaratalon Senaatin torille. Kyse ole silloin ainutlaatuinen elämys Suomessa.

Vastaavaa tavarataloa ei ollut ennen koettu edes Helsingissä saati sitten muualla Suomessa.

Yli satavuotiaan historiansa aikana Stockmann on käynyt läpi erilaisia muutoksia ja lisäksi he ovat laajentaneet toimintaansa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nykyään Stockmann-tavarataloja löytyy Suomesta kuusi, mutta lisäksi yrityksen nettikauppa on suosittu. Erityisten Stockmannin omien Hullut päivät -alennusmyyntien aikana nettikaupassa käy kuhinaa.  

Stockmann pörssinoteeraus

Yli 347 miljardin euron markkina-arvolla arvioidun Stockmannin osakkeet löytyvät OMX Helsingistä. Osakkeiden tunnus on STOCKA. Stockmann osake listattiin jo vuonna 1984 eli tämä yli satavuotias yritys on ehtinyt olla osa pörssiä jo kolmekymmentä vuotta.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment