Spotify perustettiin 23. huhtikuuta 2006 Tukholmassa, Ruotsissa, Daniel Ekin ja Martin Lorentzonin toimesta. Yrityksen pääkonttori sijaitsee edelleen Tukholmassa, ja se on laajentunut 15 toimipisteeseen ympäri maailmaa.

Toiminta ja Tuotteet

Spotify on yksi maailman suurimmista musiikin striimauspalveluiden tarjoajista, jolla on yli 590 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää, mukaan lukien 226 miljoonaa maksavaa tilaajaa syyskuussa 2023. Palvelu tarjoaa digitaalista, tekijänoikeusrajoitettua äänisisältöä, mukaan lukien yli 100 miljoonaa kappaletta ja viisi miljoonaa podcastia levy-yhtiöiltä ja mediayrityksiltä. Spotifyn palvelu on freemium-malli, jossa perusominaisuudet ovat ilmaisia mainosten kera ja rajoitetulla hallinnalla, kun taas lisäominaisuudet, kuten offline-kuuntelu ja mainokseton kuuntelu, tarjotaan maksullisten tilausten kautta.

Pörssilistaus

Spotify on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE) American depositary receiptien (ADR) muodossa tunnuksella SPOT. Yhtiö on mukana myös Russell 1000 -indeksissä.

Spotify OSAKE

Spotifyn osakkeiden markkina-arvo oli 38,8 miljardia dollaria joulukuussa 2023. Yhtiön liikevaihto tilikaudella 2022 oli 11,7 miljardia euroa. Spotifyn pörssilistaus ja sen merkittävä markkina-arvo tekevät siitä houkuttelevan sijoituskohteen äänisisällön striimausmarkkinoilla.

Spotifyn innovatiivinen alusta on mullistanut musiikinkuuntelun lanseeraamisestaan lähtien vuonna 2008, ja sen siirtyminen podcastien maailmaan on tuonut mukanaan innovaatioita ja uuden sukupolven kuulijoita. Vuonna 2022 Spotify laajensi toimintaansa entisestään lisäämällä audiokirjat palveluvalikoimaansa. Tänä päivänä yhä useammat kuuntelijat voivat löytää, hallita ja nauttia yli 100 miljoonasta kappaleesta, 5 miljoonasta podcastista ja 350 000 audiokirjasta Spotifysta.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment