Sievi Capital Oyj on suomalainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka on erikoistunut käänteisiin, keskisuuriin ja yritysostoihin keskittyviin investointeihin. Yhtiö keskittyy teollisuusyrityksiin, jotka voivat olla sekä listattuja että listaamattomia. Sievi Capital sijoittaa pääasiassa Tanskassa, Suomessa, Islannissa, Norjassa ja Ruotsissa toimiviin yrityksiin.

Yhtiö tekee myös rahoitusinvestointeja osakkeisiin, ETF-instrumentteihin, strukturoituihin tuotteisiin, yrityslainoihin ja muihin kiinteätuloisiin sijoituksiin. Tyypillisesti Sievi Capital sijoittaa 5-15 miljoonaa euroa yrityksiin, joiden liikevaihto on 15-100 miljoonaa euroa. Yhtiö pyrkii hankkimaan enemmistöosuudet ja saamaan hallituspaikan sijoituskohteissaan. Rahoitusinvestointeihin liittyen yhtiö pitää sijoituksensa yleensä alle kolmen vuoden ajan. Sievi Capital Oyj perustettiin vuonna 2012 ja sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä​​.

Toiminnan Muutos ja Uudelleennimeäminen

Sievi Capital muutti toimintansa yksityisestä pääomasijoitusyhtiöstä konglomeraatiksi vuoden 2023 yhtiökokouksen päätöksellä. Samalla yhtiön nimi muutettiin KH Group Oyj:ksi. KH Group toimii pohjoismaisena konglomeraattina, jolla on neljä liiketoiminta-aluetta, jotka ovat johtavia toimijoita B2B-tuotteiden ja -palveluiden sekä kuluttajakaupan sektoreilla. Strategiamuutoksen tavoitteena on luoda teollinen ryhmä, joka keskittyy KH-Koneet -maarakennuskoneiden toimittajan liiketoimintaan​​​​​​.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Sievi Capital Oyj:n osake oli listattuna Nasdaq Helsingissä, kun taas KH Groupin osake (KHG) on listattu Helsingin pörssiin​​​​.

Yhteenvetona Sievi Capital Oyj, nyt KH Group, on suomalainen sijoitusyhtiö, joka keskittyy teollisuusyritysten käänteisiin ja keskisuuriin investointeihin. Yhtiön toiminta kattaa Pohjoismaat ja se on listattu Helsingin pörssissä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment