Scorpio Tankers Inc. on perustettu 1. heinäkuuta 2009 Emanuele A. Lauron toimesta. Yritys on kansainvälinen toimija, joka tarjoaa kuljetuspalveluita jalostetuille öljytuotteille. Scorpio Tankersin pääkonttori sijaitsee Monacossa.

Toiminta ja Palvelut

Scorpio Tankers tarjoaa merikuljetuspalveluita jalostetuille öljytuotteille kuten bensiinille, dieselille, lentopetroolille ja naftalle. Yhtiö operoi verkoston kautta, joka koostuu omistetuista ja vuokrattuista aluksista. Yhtiön laivasto käsittää LR1 ja LR2 tankkereita, Handymax-tankkereita sekä keskiraskaan (MR) luokan tankkereita. Yritys toimii myös aikataulutettujen tai paljasvuokrattujen tankkereiden kanssa.

Pörssilistaus

Scorpio Tankers on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE) tunnuksella STNG. Yhtiön markkina-arvo oli tammikuussa 2024 noin 3,2 miljardia dollaria, ja se on julkinen yhtiö.

Taloudellinen Suorituskyky

Vuoden 2022 aikana Scorpio Tankersin liikevaihto oli 1,6 miljardia dollaria. Yhtiö on tunnettu vahvasta asemastaan merenkuljetusalalla, ja se pyrkii jatkuvasti kehittämään toimintaansa ja palveluitaan.

Johto ja Organisaatio

Scorpio Tankersin johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen Emanuele A. Lauro, presidentti ja hallituksen jäsen Robert Bugbee, toiminnanjohtaja ja hallituksen jäsen Cameron MacKey sekä talousjohtaja Brian Lee.

Yrityksen Historia ja Kehitys

Scorpio Tankersin juuret ulottuvat vuoteen 1976, kun italialainen liikemies Glauco Lolli-Ghetti perusti Scorpio Ship Managementin New Yorkissa. Vuonna 2009 Scorpio Tankers erotettiin omaksi rakenteekseen Scorpio Ship Managementista. Vuonna 2014 Scorpio Tankers myi kahdeksan juuri rakennettua VLCC-alusta, ja vuonna 2017 yhtiö fuusioitui Navig8 Product Tankersin kanssa, mikä teki Scorpio Tankersista suurimman tuotetankkeriyrityksen Yhdysvaltain pörssissä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment