Saint-Gobain, perustettu vuonna 1665 Pariisissa, on ranskalainen monikansallinen yhtiö, joka tunnetaan materiaalien suunnittelun, valmistuksen ja jakelun alalla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Pariisin liepeillä La Défensessä ja Courbevoiessa.

Toimiala ja Tuotteet

Alun perin peilien valmistajana aloittanut Saint-Gobain tuottaa nykyään monenlaisia rakennusmateriaaleja, korkean suorituskyvyn materiaaleja sekä muita tuotteita. Yrityksen tarjontaan kuuluu muun muassa litteä lasi, lämpöeristys, aurinkosuojaus, valonläpäisy, sisustusmateriaalit sekä luodinkestävä ja palonkestävä lasi. Lisäksi Saint-Gobain tarjoaa keraamisia raaka-aineita, kipsiä, eristysmateriaaleja, laasteja, putkistoja juomaveteen ja viemäröintiin, terästuotteita teiden ja autojen rakentamiseen.

Pörssilistaus

Saint-Gobain on julkinen yhtiö, jonka osakkeet ovat listattuina. Vuoden 2022 loppuun mennessä sen markkina-arvo oli 33,2 miljardia euroa, ja osakkeen hinta oli 66,1 euroa.

Globaali Läsnäolo ja Taloudellinen Suorituskyky

Yhtiö toimii 76 maassa ja työllisti vuonna 2022 yli 170 000 ihmistä. Vuoden 2022 liikevaihto oli 51,2 miljardia euroa. Saint-Gobainilla on maailmanlaajuisesti noin 800 teollisuuslaitosta ja 2,7 tuhatta myyntipistettä.

Historia ja Kehitys

Saint-Gobainin historia ulottuu 1600-luvulle, jolloin se perustettiin vastaamaan Ranskan kasvavaan luksustuotteiden kysyntään, erityisesti peileissä. Yritys menestyi vuosisatojen ajan ja laajensi toimintaansa vastaamaan teollistumisen ja rakennusmateriaalien kysynnän kasvua. Yhtiö oli mukana monissa merkittävissä projekteissa, kuten Versailles’n palatsin Peilisalissa.

Tulevaisuuden Näkymät

Saint-Gobain jatkaa innovatiivisten ja kestävien materiaaliratkaisujen kehittämistä, vastatakseen maailmanlaajuisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja kestävään kehitykseen.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment