S-ryhmä, tunnettu myös nimellä S-gruppen, on suomalainen vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, joka perustettiin vuonna 1904. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingissä. S-ryhmä koostuu 20 alueellisesta osuuskaupasta ympäri Suomea sekä SOK:sta, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta.

Toiminnan Ydin ja Palvelut

S-ryhmän liiketoiminta kattaa laajan kirjon palveluita ja tuotteita, mukaan lukien supermarketit, verkkokaupat, polttoaineen myynti sekä matkailu- ja vieraanvaraisuuspalvelut. S-ryhmällä on Suomessa yli 1 800 toimipaikkaa ja se työllistää yli 40 000 henkilöä.

Ryhmän liiketoimintamalli perustuu osuuskunta-ajatukseen, jossa asiakkaat voivat investoida pieniä summia paikallisiin osuuskauppoihin ja tulla näin asiakasomistajiksi.

Osakkeet ja Sijoittaminen

S-ryhmä ei ole perinteisessä mielessä pörssiyhtiö, eikä sillä ole julkisesti kaupattavaa osaketta tai osakkeen hintatietoja. Asiakasomistajat voivat sijoittaa paikallisiin osuuskauppoihin ja saada vastineeksi S-Etukortin, joka toimii sekä maksukorttina että antaa pääsyn erityisiin asiakasomistajien etuihin.

S-ryhmän kaupoissa tehtyjen ostosten perusteella maksetaan Bonus-rahaa takaisin asiakkaan S-Pankin tilille.

Bonusprosentti vaihtelee 1% ja 5% välillä riippuen käytetystä summasta.

S-Etukortti ei ole tavallinen kanta-asiakaskortti, vaan se edustaa todellista rahallista sijoitusta, ja sen tuotto on muodollisesti voittoa, ei alennusta​​.

S-ryhmä on merkittävä toimija suomalaisessa vähittäiskaupassa, tarjoten laajan valikoiman tuotteita ja palveluita. Sen osuuskuntapohjainen toimintamalli mahdollistaa asiakasomistajuuden, mikä erottaa sen muista vähittäiskaupan toimijoista. S-ryhmän toiminta perustuu vahvasti paikalliseen yhteisöön ja asiakaslähtöisyyteen, mikä on ollut avain sen pitkäaikaiseen menestykseen Suomen markkinoilla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment