Rivian Automotive, Inc. perustettiin vuonna 2009, ja sen pääkonttori sijaitsee Irvine, Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Yhtiö tunnetaan sähköautojen valmistajana ja autojen teknologian sekä ulkoilurekreation innovaattorina.

Toiminta ja Tuotteet

Rivian valmistaa sähkökäyttöisiä henkilöautoja, mukaan lukien viiden hengen avolava-autoja ja seitsemän hengen urheilumaastureita. Heidän tuotteidensa keskiössä on niin kutsuttu “skateboard”-alusta, joka mahdollistaa tulevaisuuden ajoneuvojen kehityksen ja tarjoaa mahdollisuuden muiden yritysten käyttöön.

Rivianin ensimmäiset kaksi tuotetta, R1T-sähköavolava ja R1S-sähkö-SUV, esiteltiin vuoden 2017 lopulla ja ne tuotiin markkinoille vuonna 2021, mikä teki Rivianista ensimmäisen täysin sähköisen avolava-auton valmistajan kuluttajamarkkinoilla.

Kasvu ja Kehitys

Vuodesta 2018 alkaen Rivianin työntekijämäärä on kasvanut merkittävästi. Alussa yhtiöllä oli 250 työntekijää, mutta vuoteen 2019 mennessä työntekijöiden määrä kasvoi 750:een. Marraskuuhun 2020 mennessä työntekijöitä oli jo yli 3 000, ja vuoden 2021 marraskuussa yhtiö työllisti yli 9 000 ihmistä. Rivianilla on toimipisteitä useissa eri paikoissa, kuten Michiganissa, Illinoisissa, Kaliforniassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Pörssilistaus

Rivianista tuli julkinen yhtiö marraskuussa 2021, kun se listautui Nasdaq-pörssiin. Osakkeiden alkuperäinen listautumishinta oli 78 dollaria per osake, mikä arvotti yhtiön 66,5 miljardiin dollariin. Ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi osakkeiden arvo nousi lähes 100 miljardiin dollariin.

Yrityksen Missio ja Visio

Rivianin missio on luoda ratkaisuja, jotka muuttavat kuluttajien ajattelutapaa ja inspiroivat muita yrityksiä muuttamaan perustavanlaatuisesti toimintaansa kohti kestävää energiaa. Yhtiö suunnittelee tuotteensa koko elinkaarta silmällä pitäen ja pyrkii vähentämään hiilidioksidipäästöjään koko toimintansa ajan. Rivian on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2040 mennessä, mikä on kymmenen vuotta ennen Pariisin sopimuksen tavoitteita.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment