Raute on perustettu vuonna 1908, ja se on erikoistunut puunjalostusteollisuuden koneiden ja teknologioiden kehittämiseen ja valmistukseen. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Lahdessa, Etelä-Suomessa, osoitteessa Rautetie 2, Nastola, Paijanne Tavastia, 15551, Suomi​​​​.

Liiketoiminta ja Tuotteet

Rauten liiketoiminta perustuu viilu-, vaneri- ja LVL-teollisuuden (laminated veneer lumber) tarpeisiin. Yhtiö tarjoaa kattavan valikoiman tuotantoprosesseja, jotka kattavat puun käsittelyn, viilun tuotannon sekä vanerin tai LVL:n valmistuksen. Rauten tuotantolinjat ovat avainasemassa asiakkaiden prosessien tehostamisessa, ja niitä voidaan myös asentaa olemassa oleviin tuotantolinjoihin modernisointien yhteydessä​​​​.

Pörssilistaus ja Osakkeet

Raute on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä vuodesta 1994 lähtien. Yhtiön osakkeiden kaupankäyntikoodi on RAUTE. Vuonna 2023 yhtiön yhtiökokous päätti yhdistää osakesarjoja muuttamalla yhtiöjärjestystä ja poistamalla eri osakesarjoja koskevat artiklat​​.

Raute on yli 110 vuoden ajan ollut puunjalostusteollisuuden koneiden ja teknologian edelläkävijä, ja sen tuotteet ovat keskeisiä monille alan yrityksille ympäri maailmaa. Yhtiön vahva asema markkinoilla ja listaus Nasdaq Helsingin pörssissä korostavat sen merkitystä alalla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment