Qt Group, perustettu vuonna 1994, on tunnettu ohjelmistoyritys, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa. Lähes 700 työntekijällä globaalisti yritys seisoo maineikkaana toimijana ohjelmistokehityksen alalla, tarjoten monialustaisia ohjelmistokehitystyökaluja ja -ratkaisuja monille eri teollisuudenaloille.

Perustaminen ja Sijainti

Qt Groupin juuret ulottuvat vuoteen 1991, jolloin Trolltech perusti sen Norjassa. Vuosien varrella omistajuus ja nimi ovat muuttuneet, mutta sitoutuminen monipuolisiin ohjelmistokehitystyökaluihin on pysynyt muuttumattomana.

Tuotteet ja Palvelut

Qt Groupin pääasiallinen tuote on Qt-sovelluskehys. Tämä kehys auttaa kehittäjiä luomaan sovelluksia työpöytä-, mobiili- ja sulautettuihin järjestelmiin. Qt on tunnettu “kirjoita kerran, aja kaikkialla” -kyvystään, mahdollistaen ohjelmiston kehittämisen yhdelle alustalle ja sen jälkeen käyttöönoton useilla muilla alustoilla vaivattomasti.

Qt-kehys tarjoaa työkaluja sekä UI/UX-suunnitteluun että kehitykseen. Joitakin sen moduuleista ja työkaluista ovat QtWidgets, Qt Quick, Qt Creator IDE ja useat muut, jotka palvelevat eri kehityksen osa-alueita, kuten verkottumista, tietokantoja ja grafiikkaa.

Pörssi ja QT Groupin Osakkeet

Qt Group listataan julkisesti Helsingin Pörssissä (Nasdaq Helsinki) tunnuksella “QTCOM”. Vuosien varrella yritys on osoittanut merkittävää kasvua, kiinnittäen teknologia-alan sijoittajien ja sidosryhmien huomion. Kuten kaikki muutkin osakkeet, Qt Groupin osakekurssit vaihtelevat markkinaolosuhteiden, taloudellisen suorituskyvyn ja muiden makrotaloudellisten tekijöiden perusteella.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment