Pfizer Inc. on yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä, jolla on merkittävä rooli globaalissa terveydenhuollossa. Pfizer perustettiin vuonna 1849 Charles Pfizerin ja hänen serkkunsa Charles F. Erhartin toimesta Brooklynissä, New Yorkissa. Alkuaikoina yritys keskittyi kemiallisten tuotteiden valmistukseen, mutta laajensi toimintaansa lääkkeiden kehittämiseen ja valmistukseen. Pfizerin pääkonttori sijaitsee tällä hetkellä New Yorkissa, Yhdysvalloissa.

Toiminta ja Tuotteet

Pfizer on tunnettu monista innovatiivisista ja elämää muuttavista lääkkeistä ja rokotteista. Yhtiö kehittää ja valmistaa lääkkeitä ja rokotteita useille eri terveydenhoitoalueille, kuten syöpä, sydän- ja verisuonitaudit, neurologia, tartuntataudit ja psykiatria. Yhtiö on erityisen tunnettu Viagra-erektiolääkkeestään sekä Lipitor-kolesterolilääkkeestään, jotka ovat olleet menestyksekkäitä maailmanlaajuisesti. Vuonna 2020 Pfizer nousi maailmanlaajuisesti huomion keskipisteeksi kehittäessään yhdessä BioNTechin kanssa yhden ensimmäisistä COVID-19-rokotteista.

Pörssilistaus ja Osakkeet

Pfizer on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE) osaketunnuksella PFE. Yhtiön osakkeet ovat olleet suosittuja sijoittajien keskuudessa, ja ne ovat osa Dow Jonesin teollisuuskeskiarvoa. Pfizerin osakkeen arvo heijastaa yrityksen menestystä lääkekehityksessä, sen taloudellista suorituskykyä sekä lääkemarkkinoiden yleisiä suuntauksia.

Tulevaisuuden Näkymät

Pfizer jatkaa tutkimus- ja kehitystyötään uusien lääkkeiden ja hoitomenetelmien parissa. Yhtiö panostaa voimakkaasti uuteen teknologiaan ja innovaatioihin, jotta se voi vastata kasvaviin terveydenhuollon haasteisiin maailmanlaajuisesti. Pfizer on myös sitoutunut kestävään kehitykseen ja yhteiskuntavastuuseen, mikä näkyy sen pyrkimyksessä tuottaa turvallisia ja tehokkaita lääkkeitä sekä edistää terveydenhuollon saatavuutta ja varaa eri puolilla maailmaa.

Pfizerin pitkä historia lääkealalla ja sen jatkuva panostus tutkimukseen ja kehitykseen tekevät siitä yhden terveydenhuollon alan johtavista yrityksistä maailmassa. Sen rooli COVID-19-pandemian aikana on korostanut sen merkitystä globaalina terveysalan toimijana.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment