Patria Oyj, perustettu vuonna 1921 Suomenlinnassa, on suomalainen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan palveluita tarjoava yritys. Alkuperäisesti toiminta alkoi saksalaisen Hansa-Brandenburgin lentokoneiden lisenssivalmistuksella. Nykyisin Patrialla on useita toimipaikkoja, muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä​​​​​​.

Toiminta ja Tuotteet

Patria tarjoaa laajan valikoiman puolustus- ja turvallisuusalan palveluita sekä ilmailualan elinkaaritukipalveluita ja lentäjäkoulutusta. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa panssaroituja ajoneuvoja, kuten 6×6-panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja, sekä erilaisia asejärjestelmiä, kuten Patria Nemo -tykistöjärjestelmiä. Lisäksi Patria tarjoaa kattavia huolto-, korjaus- ja ylläpitopalveluita erilaisille lentokoneille ja helikoptereille​​.

Vuonna 2021 Patria allekirjoitti sopimuksen Latvian kanssa yli 200 6×6-panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen toimittamisesta osana yhteistyöohjelmaa, joka sisältää myös tukijärjestelmiä ja koulutusta. Toimitukset ajoittuvat vuosien 2021–2029 välille​​.

Kansainväliset Hankkeet ja Kumppanuudet

Patria on osallistunut useisiin kansainvälisiin puolustusteollisuushankkeisiin. Vuonna 2021 yritys valittiin johtamaan puolustusteollisuuden konsortiota, joka kehittää tulevaisuuden panssaroituja alustoja ja päivittää olemassa olevia maataistelukykyjä Euroopan puolustusteollisuuden kehittämisohjelman (EDIDP) puitteissa. Konsortio koostuu 19 johtavasta puolustusyrityksestä eri EU-maista​​.

Ympäristö- ja Yhteiskuntavastuu

Patria noudattaa toiminnassaan ympäristövastuuta ja kestävän kehityksen periaatteita. Yhtiön kestävän kehityksen työ perustuu kansainvälisiin ohjeisiin ja tavoitteisiin, kuten YK:n Global Compactiin ja kestävän kehityksen tavoitteisiin. Patria pyrkii toiminnassaan huomioimaan ympäristön, yhteiskunnan ja ihmisten hyvinvoinnin​​.

Taloudelliset Tiedot

Vuonna 2022 Patrian liikevaihto oli 627,1 miljoonaa euroa, ja yritys työllisti yli 3 000 ammattilaista​​.

Patria on merkittävä toimija paitsi Suomen myös kansainvälisessä puolustus- ja turvallisuusteollisuudessa. Sen monipuolinen tuote- ja palveluvalikoima sekä osallistuminen kansainvälisiin hankkeisiin tekevät siitä keskeisen toimijan alalla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment