Outokumpu Oyj, alkuperäiseltä nimeltään Outokumpu Kopparverk, perustettiin vuonna 1914. Yhtiön nimi, joka tarkoittaa kirjaimellisesti “outoa mäkeä”, juontaa juurensa vuoteen 1899, jolloin alueella aloitettiin kaivostoiminta. Alkuvuosinaan yhtiö keskittyi kuparin sulattamiseen ja jalostamiseen pienessä kuparitehtaassa suoraan kaivoksen vieressä​​. Vuonna 1910 Itä-Suomesta löydettiin rikas kuparimalmio, mikä aloitti Outokummun matkan monimetalli- ja kaivosyrityksestä globaaliksi ruostumattoman teräksen markkinajohtajaksi​​.

Sijainti ja Toiminta

Outokumpu Oyj:n pääkonttori sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Salmisaarenranta 11, 00180. Yhtiö on laajentunut kansainvälisesti ja sillä on toimintaa yli 30 maassa, työllistäen noin 10,600 henkilöä. Outokumpu on Euroopan suurin ja Amerikan toiseksi suurin ruostumattoman teräksen tuottaja​​​​.

Tuotteet ja Markkina-asema

Yhtiö on erikoistunut ruostumattoman teräksen tuotantoon. Vuonna 2019 Outokummun myynti oli 6.4 miljardia euroa ja ruostumattoman teräksen toimitukset 2.2 miljoonaa tonnia. Outokumpu on selkeä markkinajohtaja Euroopassa ja toiseksi suurin toimija Amerikan markkinoilla​​.

Pörssilistaus ja Osake

Outokumpu Oyj listautui Helsingin pörssiin vuonna 1988. Yhtiön osakkeen tunnus Helsingin pörssissä on OUT1V. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli 10 miljardia dollaria, ja markkina-arvo 2 miljardia dollaria​​​​.

Outokumpu on kehittynyt merkittävästi sen perustamisesta lähtien, muuttuen paikallisesta kuparitehtaasta globaaliksi ruostumattoman teräksen tuottajaksi ja markkinajohtajaksi. Yhtiön pitkä historia ja vahva asema metalli- ja kaivosteollisuudessa tekevät siitä merkittävän toimijan niin Euroopan kuin maailmanlaajuisilla markkinoilla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment