Olvi Oyj, perustettu vuonna 1878, on suomalainen panimo- ja virvoitusjuomayhtiö. Yhtiöllä on pitkä historia ja se on säilyttänyt itsenäisen suomalaisen omistuksen jo 19. vuosisadalta lähtien. Olvi on tunnettu merkittävänä toimijana Suomen juomamarkkinoilla, jossa sillä on 18,7 % markkinaosuus​​​​.

Pääkonttori ja Toiminta

Olvin pääkonttori sijaitsee Iisalmessa, Suomessa. Yhtiön toiminta kattaa laajan valikoiman alkoholipitoisia ja alkoholittomia juomia, kuten oluet, siiderit, lonkerot, kivennäisvedet, mehut, virvoitusjuomat, energiajuomat ja urheilujuomat.

Olvin toiminta on kansainvälistä, ja se toimii useissa maissa, kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Valko-Venäjällä, ja suurin osa sen liikevaihdosta tulee Suomesta​​.

Pörssitiedot ja Osakkeet

Olvi Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä, ja yhtiön A-osake noteerataan pörssin päälistalla. Vuonna 2022 Olvin liikevaihto oli 583,7 miljoonaa euroa, ja yritys työllisti 2 335 henkilöä kuudessa eri maassa​​.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan yleiskatsauksen Olvin historiasta, pääkonttorin sijainnista, liiketoiminnasta ja tuotteista sekä osakemarkkinoista. Olvi on merkittävä toimija Suomen juomateollisuudessa, ja sen osakkeet ovat keskeinen osa Nasdaq Helsingin pörssiä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment