Nvidia on tietokonepelien ja grafiikan yritys, joka perustettiin vuonna 1993 Jensen Huangin, Chris Malachowskyn ja Curtis Priemin toimesta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Santa Clarassa, Kaliforniassa. Yhtiö on rekisteröity Delawaressa ja sen toiminta on keskittynyt pääkonttoriinsa Kaliforniassa​​​​.

Liiketoiminta ja Tuotteet

Nvidia valmistaa tuhansia tuotteita maailmanlaajuisesti, mutta ei koskaan laita omaa brändinimeään mihinkään niistä. Yrityksen toiminta-alueisiin kuuluvat muun muassa suunnittelu ja simulaatio, pelit ja luominen sekä autoteollisuus. Nvidia on erityisen tunnettu grafiikkaprosessoreistaan ja AI-laskentateknologiastaan, jotka ovat tärkeitä sekä peliteollisuudessa että monissa muissa teollisuudenaloissa​​.

Pörssilistaus ja Osakkeet

Nvidian osake (symboli NVDA) on listattu Nasdaq Global Select Market -pörssissä. Tämä mahdollistaa sijoittajille pääsyn yhtiön osakkeisiin Yhdysvaltain dollareissa, ja se on yksi merkittävistä teknologiayhtiöistä pörssissä​​.

Nvidia on vakiinnuttanut asemansa teknologian ja innovaation johtavana yrityksenä, erityisesti tietokonepelien, AI-laskennan ja autoteollisuuden alueilla. Yhtiön pääkonttorin sijainti Kalifornian teknologiakeskuksessa ja sen listaus Nasdaqissa korostavat sen merkitystä globaalina teknologiajohtajana.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment