Jos etsit pitkäikäistä yritystä Suomesta, on 1886 perustettu Nurminen Logistics yksi vähemmän tunnetuista nimistä. Vaikka nimi ei olekaan kaikille tuttu, tämä yritys on äärimmäisen tärkeässä roolissa omalla alallaan. Yrityksen ilmoittama osoite löytyy Helsingistä, mutta heillä on palveluita ympäri Suomea. 

Logistiikkapalveluita tarjoava Nurminen Logistics keskittyy nykyään logistiikkapalveluihin ja huolintapalveluihin. Yritys on käynyt pitkän ikänsä aikana läpi useanlaisia aloja ja myös useita eri logistiikka- ja huolintapalveluiden muotoja. Nykyään keskittyminen on erityisesti logistiikassa ja yritys hoitaa myös junarahtia. Nurminen Logistics osake on tutustumisen arvoinen.

Nurminen Logisticsin historia

Kaikki alkaa pienestä sekatavarakaupasta Raumalla 1886. Johan Nurmisen perustama kauppa alkaa hiljalleen laajentua ja toiminta muuttua. Kyse ei ole enää pelkästä kaupasta vaan mukaan tulee esimerkiksi varustamotoimintaa ja rahtialuksia, jotka kuljettavat tavaraa ympäri maailmaa. Myös huolintapalvelut astuivat pian kuvaan ja ensimmäisen maailmansodan aikaan yritys nousi suurimmaksi huolintaliikkeeksi Suomessa.

60-luvulla yritys aloittaa myös lentorahdin, mutta varustamotoiminta alkaa loppua. 2000-luvulla yritys keskittyy lähinnä logistiikkaan. 2017 on suuri vuosi, koska yritys alkaa järjestää junarahtia. Seuraavina vuosina junarahtiverkosto laajenee esimerkiksi Kiinaan, Japaniin ja Kaukoitään. 

Nurminen logistics pörssinoteeraus

Nurminen Logistics on julkinen osakeyhtiö, joka on listattu tunnuksella NLG1V Helsingin pörssissä eli Nasdaq Helsingissä. Yli 100–vuotias yritys on ollut pörssissä vuodesta 2008 lähtien. 

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment