Novo Nordisk A/S on tanskalainen lääkeyhtiö, joka on perustettu vuonna 1923. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Bagsværdissa, Tanskassa. Novo Nordisk on julkinen yhtiö, joka on listattu sekä Nasdaq Kööpenhaminan että New Yorkin pörssissä tunnuksilla NOVO B ja NVO​​.

Toimiala ja Tuotteet

Novo Nordisk valmistaa ja markkinoi lääkkeitä ja palveluita, erityisesti diabeteksen hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä ja laitteita. Yrityksen päätuote on semaglutidi, jota myydään Ozempic-brändin alla diabeteksen hoitoon ja Wegovy-brändin alla lihavuuden hoitoon.

Novo Nordisk on myös mukana hemostaasin hallinnassa, kasvuhormoniterapiassa ja hormonikorvaushoidoissa. Yhtiö tuottaa useita lääkkeitä eri tuotemerkeillä, kuten Levemir, Tresiba, NovoLog, Novolin R, NovoSeven, NovoEight ja Victoza​​.

Globaali Toiminta

Novo Nordisk työllistää yli 48 000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja markkinoi tuotteitaan 168 maassa. Yritys syntyi vuonna 1989, kun kaksi tanskalaista yritystä, jotka juontavat juurensa 1920-luvulle, yhdistyivät. Novo Nordisk on Euroopan lääketeollisuuden liiton (EFPIA) jäsen​​.

Osaketiedot

Novo Nordiskin osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminan ja New Yorkin pörssissä. Yhtiön osakekoodit ovat NOVO B (Nasdaq Kööpenhamina) ja NVO (New Yorkin pörssi)​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment