Nordnet AB, tunnettu myös nimellä Nordnet, perustettiin vuonna 1996 Tukholmassa, Ruotsissa. Se oli Ruotsin ensimmäinen Internet-pohjainen välittäjä ja on laajentunut tarjoamaan muita säästö- ja sijoituspalveluita. Nordnetin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, ja yritys tarjoaa palveluitaan asiakkaille Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Norjassa, paikallisten toimistojen ollessa Kööpenhaminassa, Helsingissä ja Oslossa.

Toiminta ja Palvelut

Nordnet on pohjoismainen digitaalinen alusta säästämiseen ja sijoittamiseen. Sen toiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: säästöt ja sijoitukset, lainat sekä eläkkeet. Nordnet tarjoaa muun muassa osakevälityspalveluita, elektronisen kaupankäyntialustan, lainatuotteita sekä eläkerahastoja. Vuonna 2017 Nordnetista tuli ensimmäinen ruotsalainen pankki, joka tarjosi suoria talletuksia Swishin kautta. Vuoteen 2021 mennessä Nordnetin liikevaihto oli 3,63 miljardia kruunua.

Pörssilistaus ja Osake

Nordnet listattiin alun perin Nasdaq Tukholman pörssissä vuonna 2000, mutta se yksityistettiin vuonna 2017 Öhman-ryhmän ja Nordic Capitalin toimesta. Marraskuussa 2020 Nordnet listattiin uudelleen Nasdaq Tukholman pörssissä, Öhman-ryhmän pysyessä suurimpana osakkeenomistajana, jolla on 21,64% osakkeista.

Johto ja Hallitus

Nordnetin toimitusjohtajana toimii Lars-Åke Norling ja hallituksen puheenjohtajana on Tom Dinkelspiel. Yhtiön palveluksessa työskentelee 798 henkilöä.

Nordnet on sitoutunut demokratisoimaan säästämisen ja sijoittamisen. Innovatiivisuuden, yksinkertaisuuden ja läpinäkyvyyden avulla yhtiö haastaa perinteiset rakenteet ja tarjoaa yksityissäästäjille samat tiedot, työkalut ja palvelut kuin ammattilaisille. Nordnetin tavoitteena on rakentaa paras alusta säästöille ja sijoituksille.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment