Nokian Renkaat Oyj, tunnettu aikaisemmin nimellä Suomen Gummitehdas Oy, perustettiin vuonna 1898. Yrityksen juuret ulottuvat yli sadan vuoden päähän, kun tehdas perustettiin tuottamaan kumituotteita. Vuonna 1932 yhtiö aloitti henkilöautojen renkaiden valmistuksen, ja vuonna 1988 yhtiön nimi muutettiin Nokian Renkaat Oyj:ksi​​​​.

Sijainti ja Toiminta

Nokian Renkaat Oyj:n pääkonttori sijaitsee Nokian kaupungissa Suomessa. Yhtiö tuottaa renkaita henkilöautoille, kuorma-autoille, busseille ja raskaan kaluston ajoneuvoille. Nokian on erityisen tunnettu talvirenkaistaan, ja se on ainoa rengasvalmistaja maailmassa, jolla on oma pysyvä talvirengastestauslaitos​​.

Tuotteet ja Toimialat

Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluvat henkilöautojen, urheiluautojen ja maastoautojen renkaat. Nokian Renkaat Oyj:n toiminta jakautuu neljään pääsegmenttiin: henkilöautonrenkaat, raskaan kaluston renkaat, Vianor ja muut toiminnot​​​​.

Pörssitiedot ja Osakkeet

Nokian Renkaat Oyj:n osakkeet ovat listattu Helsingin pörssissä tunnuksella TYRES.HE. Osakkeen hinta, historia ja muut tärkeät tiedot ovat olennaisia sijoittajille, jotka seuraavat yhtiön suorituskykyä pörssissä​​.

Tässä artikkelissa käsiteltiin Nokian Renkaiden historiaa, sijaintia, tuotteita ja osakemarkkinoita. Yhtiö, joka aloitti kumituotteiden valmistuksena, on kehittynyt merkittäväksi toimijaksi renkaiden valmistuksen alalla, ja sen osakkeet ovat kiinnostava sijoituskohde Helsingin pörssissä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment