Nikola Corporation on amerikkalainen yritys, joka on erikoistunut raskaan liikenteen akku- ja polttokenno-sähköajoneuvojen valmistamiseen sekä energia-ratkaisujen tuottamiseen. Tässä artikkelissa tarkastellaan Nikolaa, sen perustamista, toimintaa, tuotteita ja osakkeen kaupankäyntiä pörssissä.

Perustaminen ja Sijainti

Nikola Corporation perustettiin vuonna 2014 Salt Lake Cityssä, Utahissa, Yhdysvalloissa. Nykyään yhtiön pääkonttori sijaitsee Phoenixissa, Arizonassa​​. Nikola oli alun perin perustettu intohimoisten osakesijoittajien toimesta, ja sen liiketoimintamalli alkoi muotoutua vuodesta 2011 lähtien​​.

Toiminta ja Tuotteet

Nikola operoi teknologia-innovaattorina ja integraattorina, kehittäen energia- ja kuljetusratkaisuja. Yhtiö on jaoteltu kahteen liiketoimintayksikköön: Truck ja Energy. Truck-liiketoimintayksikkö kehittää ja kaupallistaa akkusähkökäyttöisiä (BEV) ja vety-polttoainekenno-sähkökäyttöisiä ajoneuvoja (FCEV) kuljetussektorille​​. Nikola pyrkii mullistamaan kaupankäynnin taloudelliset ja ympäristölliset vaikutukset, suunnitellen ja valmistaen nollapäästöisiä akku- ja vety-sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, sähköajoneuvojen voimansiirtojärjestelmiä, ajoneuvojen komponentteja, energian varastointijärjestelmiä ja vetyaseman infrastruktuuria​​.

Osakkeen Kaupankäynti

Nikola Corporationin osake (tunnus NKLA) on listattu Nasdaq Global Select Marketissa (NasdaqGS). Osake on kaupankäynnin kohteena Yhdysvaltain dollareissa​​​​. Yhtiö listautui julkisesti 4. kesäkuuta 2020​​.

Nikola edustaa innovatiivista lähestymistapaa raskaan liikenteen sähköistämisessä, tarjoten tulevaisuuden ratkaisuja ympäristöystävällisempään ja tehokkaampaan kuljetukseen.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment