Nykyään Netflix on yritys, jota on hankalaa olla tuntematta. He muuttivat tavan, jolla me katsomme ja elokuvia, mutta nykyään kilpailu suoratoistopalveluiden keskuudessa on kovaa ja Netflix ei ole enää ainoa vaihtoehto. Tällä on vaikutusta, kun kyseessä on Netflix osake Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö yritys olisi edelleen tunnettu ja valtava tekijä omalla alallaan.

Amerikkalainen yhtiö Netflixin päätoimisto sijaitsee Los Gatosissa Kaliforniassa, mutta he toimivat lähinnä suoratoistopalvelun kautta ympäri maailmaa. Netflixillä on myös omia maaosastoja maailman eri maissa sekä sarja- ja elokuvatuotantoja. Esimerkiksi viime vuosina he ovat alkaneet tuottaa korealaisia draamoja.

Netflixin historia

Netflix ei alkujaan ollut striimauspalvelu vaan he lähettivät elokuvia ja sarjoja vuokrattavaksi asiakkailleen postitse. Tämä toimintamalli otettiin käyttöön 1997 ja viimeiset fyysiset vuokrattavat DVD:t lähettiin vuonna 2023.

Yrityksen pääpaino siirtyi kuitenkin internet-välitteiseen elokuvien ja sarjojen striimaukseen vuonna 2007. Tähän aikaan yritysmuoto ei ollut vielä yleinen. Suomeen Netflix tuli vuonna 2012.

Aluksi striimauspalvelu sisälsi vain noin 1 000 nimikettä ja samaan aikaan he tarjosivat käyttäjilleen noin 70 000 DVD:tä. Luvut ovat kuitenkin muuttuneet päälaelleen ja nykyään Netflix myös tuottaa omia elokuvia ja sarjoja.  He ovat myös tehneet kokeiluja interaktiivisen sisällön kanssa. Omia sarjoja ja elokuvia Netflixillä alkaa olla jo useampi tuhat.

Netflix pörssinoteeraus

Netflix, Inc. on yhdysvaltalainen suuryhtiö, jolla on vuonna 2023 reilut 238 miljardia tilaajaa kuukaudessa. Netflixin osake nimikkeellä NFLX on listattu Nasdaqissa. Se löytyy myös listoilta Nasdaq 100, S&P 100 ja S&P 500.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment