Neste Oyj on perustettu vuonna 1948, ja sen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Suomessa. Alun perin valtion omistama öljynjalostus- ja markkinointiyhtiö on vuosien saatossa laajentanut toimintaansa ja erikoistunut uusiutuviin ja kiertotalouden tuotteisiin.

Toiminta ja Palvelut

Neste tuottaa ja myy bensiiniä, dieselöljyä, lentopolttoainetta, lämmitysöljyä, kevyitä ja raskaita polttoöljyjä, perusöljyjä, bensiinikomponentteja, erikoispolttoaineita ja liuottimia sekä nestekaasua ja bitumia. Yhtiöllä on suora myynti ja markkinointi petroleumtuotteille Suomessa, Singaporessa, Luoteis-Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa, ja se vie öljy- ja uusiutuvia polttoaineita muihin markkinoihin, kuten Yhdysvaltoihin, Ruotsiin, Kanadaan, Saksaan ja Iso-Britanniaan. Neste on sitoutunut kehittämään kestäviä liiketoimintamalleja ja edistämään kiertotaloutta. Yhtiö pyrkii olemaan globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalouden ratkaisuissa.

Uusiutuvat Tuotteet ja Kestävyys

Neste on maailman johtava kestävän lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja. Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon jalostamosta Euroopan kestävin jalostamo vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä. Neste hyödyntää uusiutuvia ja kierrätettyjä raaka-aineita, kuten nesteytettyä jätteplastia, jalostamon raaka-aineina. Neste tuottaa uusiutuvia tuotteita Suomen, Alankomaiden ja Singaporen jalostamoissaan.

Pörssitiedot

Neste on listattu Helsingin pörssissä, ja sen osaketunnus on NESTE. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 27,0 miljardia dollaria, ja yhtiö työllisti keskimäärin 6,104 henkilöä.

Johto ja Organisaatio

Nesteen hallituksen puheenjohtaja on Matti Kähkönen, ja toimitusjohtajana toimii Matti Lehmus. Yhtiö pyrkii jatkuvasti innovaatioihin ja teknologian kehittämiseen, mukaan lukien biopolttoaineiden, kemiallisen kierrätyksen ja kestävien raaka-aineiden tuotannon.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment