Nel ASA on norjalainen yritys, joka keskittyy vetyteknologiaan ja uusiutuvaan energiaan. Yritys perustettiin vuonna 1927 ja sen pääkonttori sijaitsee Oslossa, Norjassa. Nel on erikoistunut vedyn tuotannon, varastoinnin ja jakelun ratkaisuihin, jotka pohjautuvat uusiutuviin energialähteisiin.

Visio ja Missio

Nel ASA:n visio on “puhdas energia ikuisesti sukupolville”. Yhtiö pyrkii edistämään uusiutuvia energiamuotoja ja maailmanlaajuista hiilineutraaliutta. Heidän arvoihinsa kuuluu yksinkertaisuus, rehellisyys ja rohkeus, ja he korostavat tuotteidensa turvallisuutta ja laadukkuutta.

Toiminta ja Tuotteet

Nel on mukana useissa kansainvälisissä projekteissa, kuten vedyn käyttöönotossa junaliikenteessä Saksassa ja aurinkoenergiasta vedyn tuotannossa Australiassa. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja, kuten paineistetut alkalielektrolyysilaitteet, jotka tuottavat vetyä sähkövirran avulla ja ovat tärkeitä esimerkiksi lannoitteen tuotannossa.

Nel ASA on myös tehnyt yhteistyötä Hyundai Motor Companyn kanssa toimittamalla vedyn tuotantolaitteita ja infrastruktuuria. Vuonna 2021 Nel Hydrogen Fueling, joka on osa Nel ASA:ta, sai tilauksen vetytankkausasemasta Ranskasta, ja yhtiö suunnittelee tehdaslaitoksen rakentamista Michiganissa Yhdysvalloissa.

Pörssilistaus ja Osake

Nel ASA on listattu Oslossa toimivassa pörssissä, ja sen osakkeen tunnus on NEL. Lisäksi yhtiön osakkeita on listattu Lontoon, New Yorkin ja Frankfurtin pörsseissä eri tunnuksilla. Yhtiön markkina-arvo on noin 11,3 miljardia Norjan kruunua, ja sillä on 1,67 miljardia osaketta.

Historia ja Kehitys

Nel ASA:n historia ulottuu vuoteen 1927, jolloin perustettiin ensimmäinen pieni elektrolyysilaitos Norsk Hydrolle Norjassa. Vuosien varrella yhtiö on ollut edelläkävijä vedyn tuotantoteknologiassa ja on avannut maailman ensimmäisen julkisesti saatavilla olevan vetytankkausaseman Islannissa vuonna 2003. Vuonna 2014 Nel listautui Osloon, ja sen jälkeen yhtiö on laajentunut merkittävästi vedyn tuotannon ja tankkausasemien alalla.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment