Me kaikki haluamme olla seuraava henkilö, joka voittaa suuren voiton onnekkaalla osakekaupalla. Helpompaa se kuitenkin, jos pelaa extra chilli -peliä. Valitettavasti tämä ei ole useimmille kauppiaille mahdollista. Todellisuudessa tarvitaan paljon tietoa, tutkimusta, kurinalaisuutta ja kärsivällisyyttä, jotta osakekauppiaaksi voi tulla kannattava.

“Sijoittamisessa ei ole kyse nopeasta rikastumisesta. Sijoittamisessa on kyse siitä, että rikastuu hitaasti”, sanoo Randy Frederick, Charles Schwabin kaupankäynnin ja johdannaisten varatoimitusjohtaja. Nämä ovat viisaita sanoja, joiden mukaan kannattaa elää, jos olet uusi osakemarkkinoilla ja mietit, sopiiko kaupankäynti sinulle.

Mutta jos olet utelias lyhytaikaisen ostamisen ja myymisen jännityksestä ja sen mukanaan tuomista mahdollisista voitoista, tässä ovat osakekaupankäynnin perusteet ja vaiheet, joiden avulla pääset alkuun.

Mitä osakekauppa on?

Osakekauppa tarkoittaa osakkeiden ostamista ja hallussapitoa lyhyen ajanjakson ajan nopean ja merkittävän voiton saamiseksi. Kauppiaat pyrkivät hyödyntämään lyhytaikaisia hinnanvaihteluita markkinoilla.

Kaupankäyntiä voidaan verrata sijoittamiseen, joka on lähestymistapa osakemarkkinoihin, jossa pyritään vähitellen kartuttamaan varallisuutta pitämällä omaisuuseriä hallussaan pitkän ajan kuluessa. Sijoittajat ostavat osakkeita ja pitävät niitä hallussaan useita vuosia, kun taas kauppiaat pitävät niitä hallussaan vain tunnin, päivän, viikon tai muutaman kuukauden ajan.

Osakekaupankäynnissä on kaksi päätyyppiä: aktiivinen ja passiivinen kaupankäynti.

Aktiivinen kaupankäynti on erittäin tekninen lähestymistapa, jonka tavoitteena on hyödyntää lyhytaikaisia hintavaihteluita. Aktiiviset kauppiaat jaetaan yleensä kahteen leiriin sen perusteella, kuinka kauan he pitävät arvopapereitaan:

  • Päiväkauppiaat: Päiväkaupankäynti tarkoittaa mitä tahansa strategiaa, jossa osakkeita ostetaan ja myydään yhden päivän aikana, esimerkiksi sekunneissa, minuuteissa tai tunneissa.
  • Swing-kaupankäyttäjät: Swing-kaupankäynnissä arvopapereita ostetaan ja pidetään hallussa päiviä tai viikkoja.

Passiivinen kaupankäynti: Passiivisessa kaupankäynnissä keskitytään enemmän osakkeiden pitkän aikavälin suuntauksiin kuin lyhyen aikavälin vaihteluihin tai markkinauutisiin. Positiokauppa on eräs passiivisen kaupankäynnin muoto.

Passiiviset kauppiaat ostavat markkinoiden yleisten suuntausten perusteella ja myyvät, kun he uskovat arvopaperin saavuttaneen huippunsa, mikä voi kestää kuukausia. He käyvät yleensä vähemmän kauppaa kuin aktiiviset kauppiaat. Tällä tavoin passiiviset kauppiaat muistuttavat enemmän pitkän aikavälin sijoittajia, jotka noudattavat osta ja pidä -strategiaa.

Miten oppia osakekauppaa

Osakekauppa on hankalaa puuhaa. Kyllä, yksittäisten osakkeiden kauppa voi olla jännittävää ja kannattavaa, mutta se ei ole helppoa. Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Onnistunut kaupankäynti vaatii aikaa ja sitoutumista. Jos olet vasta aloittamassa osakekauppaa, on parasta välttää päiväkauppaa ja harkita pidemmän aikavälin strategioita. “Päiväkauppa on itse asiassa huonoin vaihtoehto aloitteleville sijoittajille”, Frederick sanoo. Todellisuudessa jokaista onnekkaalla kaupalla miljoonia tienannutta henkilöä kohden on tuhansia muita, jotka ovat menettäneet rahaa samaa taktiikkaa kokeilemalla.
  • Aioitpa käydä kauppaa kokopäiväisesti tai osa-aikaisesti, kaupankäynti vaatii paljon aikaa markkinoiden seuraamiseen ja mahdollisuuksien havaitsemiseen. Ja kun kyse on kaupankäynnistä lyhyillä ja keskipitkillä aikaväleillä, ajoitus voi usein olla kaikki kaikessa.
  • Kaupankäynnillä on verovaikutuksia. Älä anna nopean rahan ansaitsemisen innostuksen viedä huomiota velvollisuuksistasi verovirastoa kohtaan. On tärkeää ymmärtää, miten kauppojen verotus voi vaikuttaa verolaskelmaasi.
  • Kun myyt osakkeita voitolla, joudut maksamaan myyntivoittoveroa. Yli vuoden ajan hallussa pidetyistä osakkeista saataviin voittoihin sovelletaan erityistä verokantaa – eli maksat todennäköisesti pienempiä veroja – mutta alle vuoden ajan hallussa pidetyistä osakkeista saatavia voittoja verotetaan samalla verokannalla kuin tavallisia tulojasi.

Lopuksi

Treidaaminen eli osakekauppa on ehdottomasti mielenkiintoinen harrastus, joka voi olla pitkällä tai lyhyellä aikavälillä todella tuottavaa. Se miten onnistut, riippuu paljon siitä, millainen riskinsietokykysi on. Hyvin riskiä sietävät pystyvät ottamaan pikavoittoja, mutta taas enemmän pelkäävät joutuvat monesti tyytymään pienempään tuottoon.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment