Loihde Oyj on suomalainen yritys, jonka juuret ulottuvat noin 140 vuoden taakse. Yhtiö perustettiin vuonna 1882 Vaasassa, kun kauppiaat perustivat Oy Waasan Telefooniyhdistyksen, joka oli tuolloin Suomen viides puhelinyhtiö. Useiden vuosikymmenten ja useiden yhdistymisten jälkeen, vuonna 1989 Vaasan Puhelin ja Etelä-Pohjanmaan Puhelin yhdistyivät muodostaen Vaasan Läänin Puhelin Oy:n. Vuonna 2008 yhtiö vaihtoi nimensä Anviaksi.

Uusi Aikakausi ja Strategia

Vuonna 2016 Anvia myi telekommunikaatioliiketoimintansa ja aloitti uuden aikakauden yrityksen historiassa. Tammikuussa 2017 yhtiön nimi muuttui Viriaksi, ja sen strategia keskittyi tietoturvaratkaisuihin, liiketoiminnan älykkyyteen ja digitaaliseen kehitykseen.

Nykyään Loihde Trust on yksi Suomen suurimmista kokonaisvaltaisten yritysturvallisuusratkaisujen tarjoajista. Yhtiön digitaalinen kehitysliiketoiminta on laajentunut käsittämään asiakkaiden digitaalisen liiketoiminnan kehittämisen, liiketoiminnan älykkyyden, tietoratkaisut ja ohjelmistokehityksen. Lisäksi Loihde on laajentanut toimintaansa myös Ruotsin markkinoille.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Loihde Oyj:ssä on yhteensä 5 752 114 osaketta, ja yhtiöllä on vain yksi osakelaji. Jokainen osake oikeuttaa yhteen ääneen yhtiökokouksessa. Yhtiön osakepääoma on 1 504 224 euroa. Loihde Oyj:n osakkeet on noteerattu Nasdaq First North Growth Market Helsinki -markkinapaikalla, ja osakkeet ovat Euroclear Finland Oy:n ylläpitämässä arvo-osuusjärjestelmässä. Lisäksi Loihde Oyj:n osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Helsingin pörssissä (LOIHDE.HE).

Yhteenvetona voidaan todeta, että Loihde Oyj on pitkän historian omaava suomalainen yritys, joka on erikoistunut yritysturvallisuusratkaisuihin ja digitaaliseen kehitykseen. Sen osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq First North Growth Market Helsingissä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment