Kesla Oyj, perustettu vuonna 1960, sai alkunsa kun maanviljelijä Antti Kärkkäinen kehitti oman kivienkeräyskoneen, Kivi-Antin. Yritys, alun perin nimeltään Rantasalmen raivausväline, perustettiin Kärkkäisen tilalla olevaan aittaan. 1970-luvulla Kesla siirtyi maatalouskoneista metsäteknologiaan ja laajensi toimintaansa voimakkaasti. Yritys listattiin pörssiin vuonna 1988, ja sen liikevaihto oli vuosikymmenen lopussa lähes 80 miljoonaa Suomen markkaa.

Keslan Toiminta ja Tuotteet

Kesla kehittää, markkinoi ja valmistaa metsäteknologiaa sekä materiaalinkäsittelytekniikkaa. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa metsäkoneiden nosturit, teollisuusnosturit ja traktorilaitteet. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli 45,9 miljoonaa euroa, josta vientitoiminnan osuus oli 61%. Kesla työllistää noin 250 henkilöä.

Sijainti ja Laajentuminen

Keslan pääkonttori ja tuotantolaitokset sijaitsevat Joensuussa, Kesälahdessa ja Ilomantsissa Suomessa. Yhtiöllä on myös myyntitoimisto Appenweierissa Saksassa.

Osakkeet ja Markkina-arvo

Keslan A-sarjan osakkeet ovat listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Yhtiön osakekurssi oli 4,2 euroa ja markkina-arvo 14,1 miljoonaa euroa joulukuussa 2023.

Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat perinteiset puutavara-autonosturit, metsäkoneiden nosturit, teollisuus- ja kierrätysnosturit, kuormaimet ja tukkirekat, puuhakkurit, harvesteripäät, oksaleikkurit ja oksankäsittelykoneet. Tuotantoyksiköt sijaitsevat Itä-Suomessa Joensuussa, Kesälahdessa ja Ilomantsissa, ja myyntitoimistoja on Saksassa ja Venäjällä. Keslan tytäryhtiöitä ovat MFG Components Oy, Kesla GmbH ja OOO Kesla.

Keslan historia ja nykytila osoittavat sen kyvyn mukautua markkinoiden muutoksiin ja laajentaa toimintaansa metsäteknologian alalla​​​​​​​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment