Investor AB, joka on perustettu vuonna 1916, on ruotsalainen sijoitus- ja holdingyhtiö. Se sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa, ja toimii Wallenbergin perheen sijoitusyksikkönä. Investor AB on tunnustettu yhtenä Ruotsin suurimmista yrityksistä.

Toiminta ja Tuotteet

Investor AB toimii teollisena holdingyhtiönä ja on tunnettu siitä, että se on suurimman osan omistaja tai hallitseva osakkeenomistaja useissa Ruotsin suurimmissa yrityksissä. Yhtiön sijoitukset jakautuvat kolmeen liiketoimintasegmenttiin: Listatut Keskeiset Sijoitukset, EQT ja Patricia Industries. Investor AB:n portfolioon kuuluvat merkittävät osuudet muun muassa ABB:ssa, AstraZenecassa, Atlas Copcossa, Electroluxissa, Ericssonissa ja Husqvarnassa. Lisäksi Investor AB omistaa enemmistön Patricia Industriesin osakkeista, joka keskittyy täysin omistamiensa yritysten sijoittamiseen ja kehittämiseen.

Pörssilistaus ja Osake

Investor AB:n osakkeet ovat listattuna Nasdaq Tukholman pörssissä tunnuksella INVE B. Yhtiö on noteerattu myös OMX Tukholma 30 -komponenttina. Investor AB:n toiminta ja sijoitukset kattavat useita toimialoja, kuten lääketeollisuuden, televiestinnän ja teollisuuden.

Johto ja Hallitus

Yhtiön puheenjohtajana toimii Jacob Wallenberg ja toimitusjohtajana Johan Forssell. Investor AB:n johtoryhmässä on myös muita avainhenkilöitä, jotka ohjaavat yhtiön strategisia ja operatiivisia päätöksiä.

Yhteenveto

Investor AB on merkittävä globaali toimija, joka keskittyy pitkäaikaiseen, aktiiviseen omistajuuteen ja sijoittamiseen sekä listattuihin että listaamattomiin yrityksiin. Yhtiön vahva asema ja monipuoliset sijoitukset tekevät siitä tärkeän toimijan kansainvälisillä markkinoilla, ja sen osakkeet ovat houkutteleva vaihtoehto sijoittajille, jotka etsivät pitkäaikaista kasvupotentiaalia​

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment