Ilkka Yhtymä Oyj, perustettu vuonna 1906, on eteläpohjalainen mediakonserni, jonka päätoimipaikat sijaitsevat Seinäjoella ja Vaasassa Suomessa.

Liiketoiminta ja Palvelut

Yhtiön toiminta kattaa monipuolisen kustannustoiminnan, mainosmateriaalien painamisen sekä arvopaperikaupan ja sijoitustoiminnan. Ilkka Yhtymän toiminta jakautuu kolmeen segmenttiin: julkaisutoiminta, painotoiminta ja osakkuusyhtiöt. Julkaisusegmentti tarjoaa maakunta- ja paikallislehtiä sekä ilmaisjakelulehtiä. Painosegmentti vastaa painotalon hallinnasta ja tarjoaa sanomalehtipainatuksen, arkkikiertopainatuksen, digipainotuotteet ja mediatoimistopalvelut. Osakkuusyhtiöiden segmenttiin kuuluu neljän julkaisuyhtiön toiminnan kehittäminen: Alma Media Corporation, Arena Partners Oy, Väli-Suomen Media Oy ja Yrittävä Suupohja Oy.

Sanomalehdet ja Tytäryhtiöt

Ilkka Yhtymän sanomalehtiin kuuluvat Ilkka-Pohjalainen, Jurvan Sanomat, Järviseutu, Komiat, Suupohjan Sanomat ja Viiskunta. Konsernin tytäryhtiöitä ovat muun muassa I-Mediat Oy, joka vastaa lehtien julkaisusta, ja I-print Oy, joka on heidän painotalonsa. Muita tytäryhtiöitä ovat muun muassa Liana Technologies, Ungapped ja Evermade.

Pörssilistaus

Ilkka Yhtymä on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä, mikä osoittaa yhtiön merkittävyyden ja luotettavuuden suomalaisilla markkinoilla.

Ilkka Yhtymä on kasvanut vuosien saatossa merkittäväksi toimijaksi suomalaisilla mediakentillä, tarjoten monipuolisia palveluita mediasektorilla ja osoittaen jatkuvaa innovatiivisuutta ja kehityskykyä​​​​​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment