Harvia Oyj, tunnettu suomalainen sauna- ja spa-tuotteiden valmistaja, perustettiin vuonna 1950. Yritys muutti Jyväskylästä Muurameen vuonna 1972, missä se perusti 500 neliömetrin teollisuushallin. Harvia Ky muuttui osakeyhtiöksi vuonna 1980, ja yrityksen perustaja Tapani Harvia jäi eläkkeelle ja toimi hallituksen puheenjohtajana. 1980-luvulla Harvia laajensi tuotevalikoimaansa puulämmitteisistä kiukaista sähkökiukaisiin. Vuosikymmenen lopussa yritys työllisti 32 henkilöä ja valmisti vuosittain noin 20 000 puulämmitteistä ja 5 000 sähkökiuasta.

Tuotteet ja Palvelut

Harvia valmistaa ja myy saunakiukaita, saunanpenkkejä ja kylpyhuonesaunoja Suomessa. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat sähkökiukaat, ohjausyksiköt, saunakivet, puulämmittimet, putket ja savupiiput, suojapellit ja alustat, vesilämmittimet, ulkosaunat ja kaksoisovisaunat. Lisäksi Harvia tarjoaa infrapunasaunoja, infrapunalämmittimiä, rautauuneja, höyrygeneraattoreita ja spa- ja höyryhuoneiden tarvikkeita. Tuotevalikoima kattaa myös värivalot, koristekiviseinät, kaiuttimet ja savugeneraattorit.

Markkina-asema ja Kasvustrategia

Harvia on globaali markkinajohtaja saunan ja span alalla. Yhtiön pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa yli 5%:n vuosittainen liikevaihdon kasvu, yli 20%:n säädetyt liiketoiminnan voittomarginaalit sekä nettovelan ja säädetyt EBITDA:n suhde 1,5x−2,5x välillä. Harvia pyrkii myös säännöllisesti kasvattamaan osinkojaan.

Pörssitiedot

Harvian osakkeet (“HARVIA”) on listattu Nasdaq Helsingin päälistalla maaliskuusta 2018 lähtien. Osakekannan rekisteröity pääoma on 80 000 euroa, ja yhtiö on laskenut liikkeelle 18 549 879 täysin maksettua osaketta. Jokainen osake antaa äänioikeuden yhtiön yleiskokouksessa, eikä osakkeisiin liity äänestysrajoituksia.

Yhteenveto

Harvia on kasvanut merkittävästi perustamisestaan lähtien. Yhtiö on pysynyt innovatiivisena ja laajentanut globaalisti toimintaansa saunatuotteiden ja -palveluiden alalla. Vuonna 2022 Harvian liikevaihto oli 172,4 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllisti yli 600 ammattilaista Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Harvian pääkonttori sijaitsee Muuramessa, Keski-Suomessa.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment