Finnair perustettiin 1. marraskuuta 1923 nimellä Aero O/Y, ja se on yksi maailman vanhimmista yhä toimivista lentoyhtiöistä. Finnairin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä, joka on myös yhtiön keskeinen solmukohta. Yhtiön perusti konsuli Bruno Lucander, ja sen ensimmäinen lento suuntautui Helsingistä Tallinnaan 20. maaliskuuta 1924.

Toiminta ja Palvelut

Finnair on Suomen suurin lentoyhtiö ja se hallitsee sekä kotimaan että kansainvälisiä lentoreittejä. Yhtiön laivasto koostuu pääasiassa Airbus-koneista, ja se lentää yli 100 kohteeseen ympäri maailman. Finnair on erikoistunut yhdistämään Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian reitit Helsinki-Vantaan kautta.

Kestävän Kehityksen Sitoumukset

Kestävyys on keskeinen osa Finnairin strategiaa, ja yhtiö tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2045 mennessä. Tämä heijastuu muun muassa modernissa ja polttoainetehokkaassa laivastossa.

Pörssitiedot

Finnair on listattu Nasdaq Helsinki -pörssissä, ja sen osaketunnus on FIA1S. Yhtiön merkittävin osakkeenomistaja on Suomen valtio, jolla on 55,9% osakkeista.

Finnair Tänään ja Huomenna

Finnairin historia kattaa monia merkittäviä hetkiä, kuten ensimmäisen suoran lennon Länsi-Euroopasta Japaniin 1983, jolloin lennettiin pohjoisnavan yli. Nykyään Finnair on tunnettu korkealaatuisista palveluistaan ja turvallisuudestaan lentoliikenteessä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment