Exxon Mobil Corporation, yleisemmin tunnettu nimellä ExxonMobil, on yksi maailman suurimmista monikansallisista öljy- ja kaasuyhtiöistä. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1866, kun Vacuum Oil Company perustettiin, ja sen historia on läheisesti kytköksissä legendaariseen Standard Oil -yhtiöön, jonka perusti John D. Rockefeller. ExxonMobil syntyi vuonna 1999 Exxonin ja Mobilin fuusion myötä, ja se on Standard Oilin suurin suora jälkeläinen. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Springissä, Texasissa, Yhdysvalloissa, ja se on rekisteröity New Jerseyssä.

Toimiala ja Tuotteet

ExxonMobil toimii laajasti öljy- ja kaasualalla, ja se on mukana kaikissa toimialan vaiheissa öljykentistä palveluihin. Yhtiöllä on myös kemikaalien divisioona, joka tuottaa muoveja, synteettistä kumia ja muita kemikaalituotteita. Sen toimialoihin kuuluvat Upstream, Energy Products, Chemical Products ja Specialty Products. ExxonMobil on aktiivisesti mukana öljyn ja kaasun etsinnässä ja tuotannossa, sekä jalostaa ja myy raakaöljyä, maakaasua, petrokemikaaleja ja muita erikoistuotteita.

Pörssilistaus

ExxonMobil on listattu New Yorkin pörssiin (NYSE) tunnuksella XOM. Yhtiö on yksi maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista yhtiöistä, ja sen markkina-arvo on yksi suurimmista kaikista yrityksistä.

Kestävyys ja Yhteiskuntavastuu

ExxonMobil on ollut laajasti kritisoitu ympäristöön liittyvistä onnettomuuksista ja ilmastonmuutoksen kieltämisestä. Suurimpana öljyonnettomuutena pidetään Exxon Valdezin öljyvuotoa Alaskassa. Yhtiö on myös kohdannut syytöksiä ihmisoikeusloukkauksista ja liiallisesta vaikutuksesta Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan.

Työntekijät ja Johto

ExxonMobil työllistää noin 62 000 työntekijää, ja sen johtoryhmään kuuluu mm. toimitusjohtaja Darren W. Woods. Yhtiö on sitoutunut vastuulliseen liiketoimintaan ja pyrkii jatkuvasti parantamaan toimintaansa ympäristö- ja sosiaalisten standardien mukaisesti.

ExxonMobil on merkittävä toimija globaalissa energiakentässä, ja sen laaja toiminta-alue tarjoaa monipuolisia tuotteita ja palveluita energia-alan markkinoilla​​​​​​​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment