Eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli laskussa 0,1% iltapäivän kaupoissa, pyyhkäisten pois jopa 0,8%:n nousut alkupäivästä. Elintarvike- ja juomayhtiöt johtivat tappioita, laskien 2,2%.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Yhdysvaltain tiedot osoittivat, että työpaikkojen kasvu oli odotettua vahvempaa syyskuussa. Työpaikkoja lisättiin 336 000 kuukauden aikana, mikä oli parempi kuin Dow Jonesin konsensusarvio 170 000:sta, kertoi työministeriö odotetussa raportissaan.

Työttömyysaste oli 3,8%, hieman korkeampi kuin ennustettiin.

Ennen työpaikkatietoja sijoittajat pelkäsivät, että jos tiukka työmarkkinatilanne jatkuu, Federal Reserve saattaisi pitää korkoja korkealla pidempään.

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden futuurit kääntyivät jyrkästi negatiivisiksi uutisten jälkeen ja korkotuotot hyppäsivät lähes 16 vuoden huippuihin.

Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinat nousivat yön aikana sen jälkeen, kun 10-vuotisen Treasury-todistuksen korko laski viime päivien huipuistaan, joita ei oltu nähty vuodesta 2007 asti.

Eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi sulkeutui 0,3% korkeammalla torstaina, kun neljäs vuosineljännes alkoi kolmen peräkkäisen negatiivisen kauppapäivän jälkeen.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment