Embracer Group, aiemmin tunnettu nimillä Nordic Games Licensing AB ja THQ Nordic AB, on ruotsalainen videopelien ja median holdingyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Karlstadissa, Ruotsissa. Yhtiö on tunnettu pelikehityksen ja julkaisun alalla sekä muilla viihdeteollisuuden sektoreilla.

Toiminta ja Tuotteet

Embracer Group toimii emoyhtiönä useille yrityksille, jotka kehittävät ja julkaisevat PC-, konsoli- ja mobiilipelejä sekä pöytäpelejä maailmanlaajuisesti. Yhtiöllä on laaja kokoelma yli 240 omistettua tai hallinnoitua pelifranchisingia, kuten Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro ja Borderlands. Embracer Groupin toiminta kattaa myös median ja viihteen muut alat.

Kansainvälinen Laajentuminen ja Yrityskaupat

Yhtiö on laajentunut kansainvälisesti monien yritysostojen kautta. Esimerkiksi vuonna 2018 Embracer Group osti Koch Media Holdingin, joka omistaa ja operoi Deep Silver -pelilabelia. Vuonna 2021 Embracer Group ja Gearbox Entertainment Company yhdistyivät, mikä vahvisti Embracerin asemaa pelialalla entisestään.

Pörssilistaus

Embracer Groupin osakkeet ovat julkisesti listattu Nasdaq First North Growth Market Tukholmassa, ja osakkeiden kaupankäyntitunnus on EMBRAC B.

Yhteenvetona Embracer Group on merkittävä toimija globaalissa peliteollisuudessa, joka jatkaa laajentumistaan ja kasvuaan lukuisilla yritysostoilla ja strategisilla kumppanuuksilla. Yhtiön toiminta kattaa laajan kirjon eri peligenrejä ja viihdeteollisuuden aloja, ja sen monipuolinen peliportfoliota tarjoaa jotakin jokaiselle peliharrastajalle.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment