Disney, virallisesti The Walt Disney Company, perustettiin 16. lokakuuta 1923 Walt Disneyn ja hänen veljensä Roy O. Disneyn toimesta Hollywoodissa, Kaliforniassa. Yhtiön perustamisesta lähtien se on kasvanut yhdeksi maailman tunnetuimmista ja suurimmista mediayhtiöistä. Disneyn pääkonttori sijaitsee nykyään Burbankissa, Kaliforniassa.

Toimiala ja Tuotteet

Disney on tunnettu erityisesti perheille suunnatusta viihteestä. Yhtiö on yksi maailman suurimmista mediakonglomeraateista, jonka omistuksiin kuuluu muun muassa ABC, ESPN, Pixar, Marvel Entertainment ja 20th Century Studios. Disney on tuottanut lukuisia menestyneitä elokuvia ja sarjoja sekä on myös mullistanut teemapuistoalan, avaten ensimmäisen Disneyland-puiston Kaliforniassa vuonna 1955.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Disney on ollut julkinen yhtiö vuodesta 1940 lähtien ja se on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE) tunnuksella DIS. Yhtiö on ollut osa Dow Jonesin teollisuusindeksiä vuodesta 1991. Vuonna 2020 noin kaksi kolmasosaa osakkeista oli suurten rahoituslaitosten omistuksessa. Disney juhli 100-vuotisjuhlaansa 16. lokakuuta 2023.

Disney OSAKE

Disney-osakkeen tunnus NYSE:ssä on DIS, ja osake on ollut yksi teollisuusindeksin vakio-osakkeista vuosien ajan. Osakkeen omistaminen tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden osallistua yhtiön jatkuvan kasvun ja innovaatioiden hyödyntämiseen viihdeteollisuudessa.

Yhteenveto

Disney on globaalisti tunnustettu yhtiö, jonka vaikutus viihdeteollisuuteen on ollut merkittävä. Sen monipuoliset tuotteet ja innovatiiviset ratkaisut ovat tehneet siitä yhden maailman vaikutusvaltaisimmista mediayhtiöistä.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment