Coinbase, perustettu vuonna 2012 Brian Armstrongin ja Fred Ehrsamin toimesta, on kryptovaluuttoihin erikoistunut yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Wilmingtonissa, Delawaressa, Yhdysvalloissa.

Toiminta ja Palvelut

Coinbase tarjoaa kryptovaluuttojen kaupankäyntiä ja säilytystä sekä kehittää kryptovaluuttoihin liittyvää teknologiaa ja finanssirakenteita. Yrityksen alustat, kuten Coinbase ja Coinbase Pro, mahdollistavat sekä yksityishenkilöille että instituutioille kryptovaluuttojen ostamisen, myymisen ja säilyttämisen. Coinbase on myös tunnettu useiden eri kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, Etherin ja Litecoinin, kaupankäynnin mahdollistajana.

Käyttäjät ja Tuotteet

Coinbasen käyttäjiä ovat sekä yksityishenkilöt että yritykset, joita palvelevat Coinbase Wallet -sovellus ja useat verkkosivustot. Yritys on laajentanut palvelujaan tarjoten muun muassa kryptovaluuttojen opetuskursseja, joiden suorittamisesta voi saada palkkioita kyseisissä valuutoissa. Coinbase tarjoaa myös fyysisen Visa-debitkortin, jonka avulla käyttäjät voivat käyttää kryptovaluuttojaan maksamiseen.

Markkina-arvo ja Osakkeet

Coinbase listattiin NASDAQ-pörssiin huhtikuussa 2021, osakkeen tunnuksella COIN. Yrityksen markkina-arvo ja liikevaihto ovat kasvaneet merkittävästi sen perustamisesta lähtien. Vuonna 2020 Coinbase teki 322 miljoonan dollarin voiton, mikä oli huomattava kasvu edellisvuoteen verrattuna.

Kasvu ja Sijoittajat

Coinbase on kasvanut merkittävästi perustamisvuodestaan alkaen. Yritys on houkutellut lukuisia sijoittajia ja kerännyt sijoituksia useiden rahoituskierrosten aikana, yhteensä yli 567,3 miljoonaa dollaria. Coinbase on myös laajentanut palveluitaan, esimerkiksi lanseeraamalla NFT-markkinapaikan vuonna 2022.

Yhteenvetona, Coinbase on noussut yhdeksi johtavista toimijoista kryptovaluuttojen kaupankäyntialustojen markkinoilla, tarjoten monipuolisia palveluja sekä yksityisille että institutionaalisille asiakkaille​​​​​​​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment