Clas Ohlson perustettiin vuonna 1918 Insjönissä, Dalarnassa, Ruotsissa. Yrityksen perustaja oli teknisesti orientoitunut Clas Ohlson (1895–1979). Aluksi yritys keskittyi vain ohjeiden ja teknisen kirjallisuuden myyntiin, mikä mahdollisti maaseudun yhteisöjen pääsyn muutoin saavuttamattomiin julkaisuihin. Vuonna 1926 Ohlson avasi ensimmäisen myymälänsä Insjöniin, mutta vasta vuonna 1989, kun yritys avasi liikkeen Tukholman keskustan ostoskeskuksessa, se laajeni vähittäiskaupan alalle.

Toiminta ja Tuotteet

Clas Ohlson on ruotsalainen kodinparannusketju ja postimyyntifirma, joka erikoistuu muun muassa rautakaupan, kodin, vapaa-ajan, sähkö- ja multimedia-tuotteiden myyntiin. Yhtiö on yksi suurimmista alan toimijoista Skandinaviassa, ja sillä oli yli 230 myymälää toukokuuhun 2020 mennessä. Clas Ohlsonin tuotteisiin kuuluvat omat tuotemerkit kuten Asaklitt (matkalaukut ja matkailutarvikkeet), Capere (kylpyhuonetarvikkeet), Cocraft (DIY-työkalut), Cotech (sähkötyökalut), Coline (kotitalouden sähkölaitteet) ja Exibel (kotitalouden sähkölaitteet).

Pörssilistaus

Clas Ohlson on listattu Nasdaq Tukholman pörssissä, ja sen osakkeet kaupataan tunnuksella CLAS B. Yhtiön markkina-arvo oli tammikuussa 2024 noin 10,2 miljardia kruunua.

Globaali Läsnäolo ja Laajentuminen

Clas Ohlson on laajentanut toimintaansa myös Norjaan ja Suomeen, sekä verkkokaupan kautta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Saksaan. Vuonna 2014 yhtiö perusti yhteisyrityksen Kuwaitin Al Homaizi -ryhmän kanssa ja avasi ensimmäisen myymälänsä Euroopan ulkopuolella, Dubain Mirdif City Centressä. Yhtiö on kuitenkin keskittynyt Euroopan laajentumiseen, ja on ilmoittanut sulkeneensa Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan myymälänsä.

Yhteenveto

Tänä päivänä Clas Ohlson on merkittävä toimija vähittäiskaupan alalla, ja sillä on sekä fyysinen että verkkoläsnäolo Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Yritys pyrkii tarjoamaan laajan valikoiman tuotteita, jotka helpottavat asiakkaiden arkea ja parantavat kotien toimivuutta.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment