Caverion on suomalainen yhtiö, joka perustettiin 30. kesäkuuta 2013 YIT:n jakautumisen seurauksena. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla, osoitteessa Torpantie 2, FI-01650. Caverionin liiketoiminta kattaa rakennus- ja teollisuuspalvelut, mukaan lukien suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon​​​​.

Toiminta ja Tuotteet

Caverion suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja rakennuksille ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön palveluvalikoima kattaa muun muassa ilmastoinnin, jäähdytyksen, sähköjärjestelmät, turvallisuuden, paloturvallisuuden ja viestintäteknologiat sekä näitä hallitsevat automaatiojärjestelmät. Lisäksi Caverion tarjoaa elinkaaren hallintaa, kiinteistönhuoltoa ja teollisuuden ylläpitopalveluja​​.

Osakkeet ja Pörssilistaus

Caverionin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä, ja osakkeiden kaupankäynti alkoi 1. heinäkuuta 2013. Osakkeen kaupankäyntitunnus on CAV1V. Yhtiöllä on vain yksi osakesarja, ja jokainen osake oikeuttaa yhteen ääneen yhtiön yleiskokouksessa. Osakkeilla ei ole nimellisarvoa​​​​.

Caverion OSAKE

Caverionin osakkeen kokonaismäärä oli 138,920,092 ja liikkeeseen laskettujen osakkeiden määrä 136,881,609 28. maaliskuuta 2023 mennessä. Yhtiö ei ole toteuttanut osakeoptio-ohjelmia, mutta sillä on pitkän aikavälin osakepohjaisia kannustinjärjestelmiä ylimmälle johdolle ja avainhenkilöille​​.

Markkina-alueet ja Segmentit

Caverion toimii pääasiassa Pohjoismaissa, Saksassa ja Itävallassa. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen segmenttiin: Projektit ja Palvelut. Projektisegmentti kattaa tekniset asennukset ja suuret projektit, kun taas palvelusegmentti sisältää teknisen ylläpidon ja hallinnoitujen palvelujen tarjoamisen​​.

Yhteenveto

Caverion on monipuolinen yhtiö, joka tarjoaa laajan kirjon palveluita ja ratkaisuja rakennus- ja teollisuusaloille. Sen pörssilistaus Nasdaq Helsingissä ja monipuolinen toiminta eri maissa tekevät siitä merkittävän toimijan alallaan.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment