Boliden, perustettu 1920-luvulla, on ruotsalainen monikansallinen metallien, kaivostoiminnan ja sulatustoiminnan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Yrityksen toimintaan kuuluu sinkin, kuparin, lyijyn, nikkelin, hopean ja kullan tuotanto, ja sillä on toimintaa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Irlannissa. Boliden laajensi toimintaansa 1970-luvulla yhteistyössä saksalaisen Preussagin kanssa, mikä johti lyijyn sulatus- ja jalostuskapasiteetin kasvamiseen​​.

Toiminta ja Tuotteet

Boliden keskittyy metallien tuotantoon kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Yrityksen ydinosaamiseen kuuluu tutkimus, kaivostoiminta, sulatus ja metallien kierrätys. Bolidenillä on viisi kaivosyksikköä ja viisi sulattoyksikköä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Irlannissa. Yhtiön päätuotteita ovat kupari, nikkelit, kulta ja hopea sekä rikkidioksidi, minkä lisäksi Boliden tuottaa myös sivutuotteita, kuten rikkihappoa​​​​​​.

Ympäristövastuu ja Kestävä Kehitys

Boliden pyrkii toiminnassaan huomioimaan ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin. Yhtiön kestävän kehityksen työ perustuu omiin normeihin ja arvoihin sekä kansainvälisiin ohjeisiin ja tavoitteisiin, kuten YK:n Global Compactiin ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Boliden käyttää riskipohjaista lähestymistapaa kestävyystietojen raportointiin ja pyrkii olemaan mahdollisimman läpinäkyvä osallistumalla sijoittajaorganisaatioiden ja analyytikoiden arviointeihin​​.

Pörssilistaus ja Osakkeet

Bolidenin osakkeet on listattu Tukholman pörssissä (NASDAQ Stockholm), segmentti Large Cap. Yhtiö listattiin pörssiin vuonna 1999 osana laajempaa uudelleenjärjestelyohjelmaa​​​​.

Boliden on esimerkki yrityksestä, joka on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja laajentanut toimintaansa kansainvälisesti, samalla kun se on pyrkinyt integroimaan kestävän kehityksen periaatteita kaikkeen toimintaansa. Yhtiön toiminta kattaa laajan kirjon metallien tuotantoa ja se on tärkeä toimija monille nykyaikaisen yhteiskunnan teollisuudenaloille.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment