Bavarian Nordic A/S perustettiin vuonna 1994. Yhtiö on keskittynyt bioteknologian alalla toimintaan, erityisesti syövän immunoterapioiden ja tartuntatautien rokotteiden kehittämiseen, valmistukseen ja kaupallistamiseen​​​​.

Sijainti ja Toiminta

Bavarian Nordicin pääkonttori sijaitsee Hellerupissa, Tanskassa. Yhtiöllä on tuotantolaitos Kvistgårdissa ja lisäksi toimipaikka Hørsholmissa. Yhtiön tutkimus- ja kehitystoiminta sijaitsee Martinsriedissä, Saksassa, ja sillä on toimistoja myös Zugissa, Sveitsissä, sekä Morrisvillessä, Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa​​.

Tuotteet ja Toimiala

Bavarian Nordic kehittää, valmistaa ja kaupallistaa rokotteita elämää uhkaavien tautien ehkäisyyn. Yhtiö hyödyntää rokotteidensa kehityksessä poxvirus-pohjaisia teknologia-alustoja, kuten muunnettuja vaccinia Ankara – Bavarian Nordic (MVA-BN) -viruksia. Tuotteisiin kuuluvat muun muassa Imvanex, Imvamune, Jynneos, Rabipur/RabAvert, Encepur, Mvabea ja ABNCoV2​​​​.

Pörssilistaus ja Osake

Bavarian Nordic on listattu Nasdaq Kööpenhaminan pörssiin, ja sen osaketunnus on BAVA. Yhtiö listautui pörssiin vuonna 1998. Osakkeen ISIN-koodi on DK0015998017. Osakepääoma on 780,978,340 Tanskan kruunua, ja osakkeita on yhteensä 78,097,834 kappaletta. Jokaisella osakkeella on yksi ääni​​​​.

Bavarian Nordic on erikoistunut bioteknologian alalla ja on tullut tunnetuksi innovatiivisista rokotetuotteistaan. Yhtiön toiminta kattaa laajan kirjon rokotteiden kehityksestä valmistukseen ja kaupallistamiseen, mikä tekee siitä merkittävän toimijan globaalissa terveyssektorissa.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment