BASF, lyhenne sanoista Badische Anilin- und Sodafabrik, perustettiin 6. huhtikuuta 1865 Friedrich Engelhornin toimesta Mannheimissa, Saksassa. Yhtiö alkoi tuottamaan väriaineita kivihiilitervasta. Nykyään BASF:n pääkonttori sijaitsee Ludwigshafenissa, Saksassa, ja se on maailman suurin kemian tuotteiden valmistaja.

Toiminta ja Tuotteet

BASF tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia tuotteita, mukaan lukien kemikaaleja, muoveja, pinnoitteita, katalyyttejä, maataloustuotteita, hienokemikaaleja sekä raakaöljyn ja maakaasun tuotantoa. Yhtiön integroitu toimintamalli, tunnetaan saksaksi nimellä Verbund, mahdollistaa kustannustehokkuuden ja antaa yhtiölle pitkäaikaisen kilpailuedun. BASF keskittyy kestävään kehitykseen ja pyrkii lisäämään yrityksensä arvoa kasvun ja innovaatioiden kautta.

Historia ja Kehitys

BASF oli osa I.G. Farbenindustrie AG:tä (IG Farben), joka perustettiin vuonna 1925, yhdistäen BASF:n ja muita saksalaisia kemian- ja lääkeyhtiöitä, kuten Bayer AG:n ja Hoechstin. Toisen maailmansodan jälkeen, vuonna 1952, I.G. Farben hajotettiin ja BASF perustettiin uudelleen itsenäisenä yrityksenä.

Vuonna 1969, BASF osti Wintershallin, joka oli merkittävä askel yhtiön kasvussa ja sen myötä BASF nousi Saksan toiseksi suurimmaksi kemianyhtiöksi. 1970-luvulla BASF laajensi toimintaansa muun muassa Yhdysvaltoihin.

Pörssilistaus

BASF on listattu Frankfurtin pörssissä, Lontoon pörssissä ja Zürichin pörssissä. Yhtiö poistui New Yorkin pörssistä vuonna 2007. BASF kuuluu Euro Stoxx 50 -osakeindeksiin.

Yhtiön vaikuttava kasvu jatkui 1960-luvulta lähtien, ja se on laajentunut merkittävästi sekä tuotevalikoiman että maantieteellisen läsnäolon osalta. BASF:lla on tytäryhtiöitä ja yhteisyrityksiä yli 80 maassa ja asiakkaita yli 190 maassa, mikä tekee siitä todellisen globaalin toimijan kemian alalla​​​​​​.

What's your reaction?
Happy0
Lol0
Wow0
Wtf0
Sad0
Angry0
Rip0
Leave a Comment